Antena Căutare

Peste o suta de romani, prinsi in razboiul din Fasia Gaza. Ofensiva terestra a armatei israeliene este iminenta

Sunt zile de foc in Gaza si in sudul Israelului, unde raidurile israeliene si rachetele lansate de miscarea Hamas fac tot mai multe victime. Sunt deja zeci de civili morti, iar zona e devenit un adevarat teatru de razboi. Un razboi in care sunt prinsi, fara voia lor, si numerosi romani.

In sudul Israelului, sute de romani traiesc sub teroarea rachetelor lansate de palestinieni. Cand suna sirenele, au doar 20 de secunde pentru a cobori in adapost, pana cand lovesc rachetele. O buna parte a zilei o petrec in subteran.

In teritoriul palestinian, nici macar nu exista sirene pentru a anunta loviturile aviatiei israeliene. Estimarile MAE arata ca in Fasia Gaza de afla cel putin 120 de cetateni romani, majoritatea femei si copii. Pentru ei, e un infern.

Sunt explozii aproape ora de ora in Gaza. Militantii Hamas au ripostat cu rachete lansate spre orase din sudul Israelului, zona cu cel mai mare grad de risc in acest moment. Chiar la mijloc, intre cele doua parti, sunt jurnalistii.

Dupa ce ambele tabere s-au bombardat reciproc aproape neincetat, armata israeliana se pregateste acum sa intre cu tancurile si cu 75.000 de militari in Fasia Gaza.

foto: Intact Images / EPA

Gruparile rivale palestiniene Fatah si Hamas s-au aliat in lupta impotriva Israelului... Bilantul operatiunilor israeliene din Fasia Gaza: peste 100 de morti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x