Antena Căutare

Poliţia din Paris, criticată aspru după ce a folosit spray paralizant împotriva unor activişti ecologiști

Protestatarii de la gruparea Extinction Rebellion, organizaţie care îndeamnă la nesupunere civică pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice, au blocat traficul pe podul Pont de Sully în centrul oraşului vineri. Poliţia, echipată cu scuturi de protecţie, a folosit spray paralizant pentru a dispersa activiştii, mulţi dintre ei stând jos şi blocând astfel podul.

Ministrul de Interne al Franţei, Christophe Castaner, a cerut şefului poliţiei din Paris să ofere explicaţii privind o operaţiune controversată a poliţiei de a dispersa activiştii de mediu care protestau pe un pod, după ce a fost publicat un videoclip în care ofiţerii pot fi văzuţi cum folosesc spray paralizant şi trag protestatarii pe jos, relatează The Guardian.

Ministerul de Interne a informat că operaţiunea poliţiei a fost „necesară pentru a readuce la normal traficul din centrul Parisului”.

Protestatarii de la gruparea Extinction Rebellion, organizaţie care îndeamnă la nesupunere civică pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice, au blocat traficul pe podul Pont de Sully în centrul oraşului vineri.

Poliţia, echipată cu scuturi de protecţie, a folosit spray paralizant pentru a dispersa activiştii, mulţi dintre ei stând jos şi blocând astfel podul. Un videoclip care arată cum ofiţerii îi atacau pe activişti cu spray paralizant chiar în faţă a stârnit controverse.

Un ofiţer a estimat că au fost prezenţi în jur de 90 de protestatari, în timp ce Extinction Rebellion a informat că a fost vorba de 200. Două persoane au fost reţinute temporar, însă nu au fost făcute arestări.

Ministrul Mediului din Franţa, Francois de Rugy, a declarat că protestatarii sunt „nişte radicali” care nu oferă soluţii pentru oprirea schimbărilor climatice. El a precizat că în momentul în care protestatarii au refuzat să se dea la o parte, poliţia nu a avut de ales decât să înlăture pe fiecare protestatar în parte.

Sursa : news.ro

Străzile unui oraș din Mexic, acoperite cu gheață la 30 de grade Celsius: ”Și ne mai întrebăm dacă schimbările climatice... Cel mai puternic om din Dubai, părăsit de cea mai tânără soție din harem! L-a lăsat fără o sumă fabuloasă! Câți bani i-a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x