Antena Căutare

Presedintele Frantei a declarat alerta terorista maxima la Toulouse

Nicolas Sarkozy a declarat ca o singura persoana este la originea atacurilor asupra unei scoli evreiesti si unor militari din doua orase din sud-vestul Frantei (Toulouse si Montauban) si a anuntat instaurarea nivelului maxim de alerta terorista in aceasta regiune, informeaza AFP.

"Motivatia antisemita pare evidenta", a declarat presedintele francez, precizand ca "imi suspend participarea la campania electorala cel putin pana miercuri", data funeraliilor militare ale soldatilor ucisi la Toulouse si Montauban de acelasi barbat care a omorat luni patru persoane, intre care trei copii, la o scoala evreiasca din Toulouse.

Asemanarea intre aceste crime a determinat Parchetul din Paris sa centralizeze, in baza competentelor sale antiteroriste, cele trei anchete, care sunt "efectuate pentru fapte calificate drept asasinat si tentative de asasinat in legatura cu o actiune terorista".

Politistii responsabili cu ancheta in cazul crimelor comise luni dimineata la o scoala evreiasca din Toulouse privilegiaza ipoteza islamista sau a extremei-drepte, fara a exclude insa altele, a declarat o sursa apropiata anchetei.

In total, 130 de ofiteri ai politiei judiciare il cauta pe atacatorul care se deplasa cu un scuter, a precizat sursa. Ei sunt ajutati de realizatorii de profiluri ai Directiei Centrale de Informatii Interne (DCRI), care avea elemente la fata locului inca de duminica, pentru a ancheta asasinarea a trei parasutisti in zilele precedente.



Foto: Intactimages / EPA

Reuters: Romania pare ca devine serioasa impotriva coruptiei... Europol: Doi romani, arestati intr-o actiune ampla privind medicamente contrafacute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x