Antena Căutare

Presedintele Frantei, in cadere libera

Popularitatea presedintelui francez Nicolas Sarkozy este in cadere libera. Potrivit unui sondaj citat de AFP, francezii il prefera pe actualul premier, Francois Fillon, presedintelui Sarkozy drept candidat al dreptei la alegerile prezidentiale din 2012.

43 % dintre participantii la sondaj au declarat ca il sustin pe Fillon, in timp ce actualul presedinte francez s-a bucurat de sustinerea a 29% dintre respondenti. Un alt sondaj publicat marti a aratat ca Nicolas Sarkozy a ajuns la cel mai scazut nivel de sustinere din partea francezilor (36 %).

Diferenta de popularitate dintre cei doi politicieni francezi s-a dublat in doua luni, de la 9 la 18 puncte procentuale.

In timp ce Sarkozy scade in popularitate, premierul Francois Fillon se bucura de o sustinere semnificativa din partea francezilor. Astfel, 65 % dintre francezi considera ca Francois Fillon "conduce bine actiunea Guvernului sau", 63 % considera ca este "un om al dialogului" si 47 % spun ca acesta "desfasoara o politica sociala buna".

In urma primului tur al alegerilor regionale din Franta, partidul lui Sarkozy a fost devansat de socialisti. Fortele de dreapta ale presedintelui Nicolas Sarkozy au pierdut primul tur al alegerilor regionale la o distanta de 3,3 puncte procentuale. Cei mai multi francezi vad in acest prim tur al alegerilor regionale o evaluare a celor aproape trei ani de cand este la putere Nicolas Sarkozy.

Cel de-al doilea tur al alegerilor este programat la data de 21 martie.

CSTO, alternativa "sovietica" la NATO?... Batrana cu corn in frunte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x