Hashem Abedi, în vârstă de 23 de ani, a negat că și-a ajutat fratele în plănuirea atacului terorist ce a avut loc pe Manchester Arena. El fost, însă, găsit vinovat pentru crimă, tentativă de crimă și provocarea exploziilor, motiv pentru care a fost condamnat la 55 de ani de închisoare, potrivit ABC News.
Această decizie vine după ce sentința în cazul lui a fost amânată luni de zile din cauza restricțiilor de călătorie cauzate de pandemia de coronavirus.
Potrivit sursei citate, judecătorul a declarat că tânărul a fost direct responsabil și, dacă ar fi avut 21 de ani la momentul atacului terorist, ar fi primit o sentință ”pentru toată viața”. În schimb, însă, acesta este obligat să execute 55 de ani de închisoare, însă ar putea să nu fie eliberat niciodată.
Atacul terorist, comis la finalul concertului susținut de Ariana Grande
În urmă cu trei ani, Salman Abedi, un tânăr britanic în vârstă de 22 de ani cu părinți libieni, s-a aruncat în aer în foaierul Manchester Arena, la sfârșitul unui concert al cântăreței Ariana Grande. În urma exploziei, 22 de oameni au murit, majoritatea copii cu vârste până în 16 ani. Tot atunci, alte 500 de persoane au fost rănite. Atacul, revendicat ulterior de gruparea Stat Islamic, a fost cel mai grav atac terorist din Anglia din iulie 2005, când au avut loc atentatele de la metroul londonez.
Ariana grande a rămas cu stres post-traumatic după atac
Ariana Grande a mărturisit într-un interviu pentru revista Vogue că se confruntă cu simptome de stres post-traumatic în urma atacului.
“Este greu să vorbeşti despre asta pentru că atât de mulţi oameni au suferit o pierdere atât de grea (...). Simt că nici nu ar trebui să vorbesc despre propria mea experienţă - că nici nu ar trebui să spun ceva. Nu cred că voi şti cum să vorbesc vreodată despre asta fără să plâng”, a declarat vedeta, care va apărea pe coperta ediţiei din iulie a revistei, într-o ipostază de nerecunoscut, cu păr lung, blond şi machiaj minimal.
De asemenea, artista a dezvăluit publicului că şi-a făcut un tatuaj în memoria victimelor atacului terorist - reprezentând o albină (o emblemă a oraşului Manchester, simbolizând trecutul său industrial), alături de cuvântul “forever” (“pentru totdeauna”) - în spatele urechii stângi.