Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Prima pedeapsă dată în cazul atacului terorist de la Manchester. Fratele tânărului care s-a aruncat în aer omorând 22 de oameni, condamnat la 55 de ani de închisoare

Prima sentință în cazul atacului terorist de la Manchester, în care au fost uciși 22 de oameni și au fost răniți alte câteva sute, a fost dată în urmă cu puțin timp. Mai exact, fratele atentatorului care s-a detonat la finalul concertului Arianei Grande a fost condamnat la 55 de ani de închisoare. 

Prima pedeapsă dată în cazul atacului terorist de la Manchester. Fratele teroristului care s-a aruncat în aer omorând 22 de oameni, condamnat la 55 de ani de închisoare

Hashem Abedi, în vârstă de 23 de ani, a negat că și-a ajutat fratele în plănuirea atacului terorist ce a avut loc pe Manchester Arena. El fost, însă, găsit vinovat pentru crimă, tentativă de crimă și provocarea exploziilor, motiv pentru care a fost condamnat la 55 de ani de închisoare, potrivit ABC News.

Destin frânt după atacul terorist de la Manchester Arena! O asistentă de 22 de ani s-a sinucis după ce a îngrijit zeci de victime în noaptea teribilă

Această decizie vine după ce sentința în cazul lui a fost amânată luni de zile din cauza restricțiilor de călătorie cauzate de pandemia de coronavirus.

Ariana Grande, din nou pe scena de la Manchester. Un cor de copii a cântat alături de ea, în lacrimi. Momentul a emoționat publicul întreg

Potrivit sursei citate, judecătorul a declarat că tânărul a fost direct responsabil și, dacă ar fi avut 21 de ani la momentul atacului terorist, ar fi primit o sentință ”pentru toată viața”. În schimb, însă, acesta este obligat să execute 55 de ani de închisoare, însă ar putea să nu fie eliberat niciodată.

Atacul terorist, comis la finalul concertului susținut de Ariana Grande

În urmă cu trei ani, Salman Abedi, un tânăr britanic în vârstă de 22 de ani cu părinți libieni, s-a aruncat în aer în foaierul Manchester Arena, la sfârșitul unui concert al cântăreței Ariana Grande. În urma exploziei, 22 de oameni au murit, majoritatea copii cu vârste până în 16 ani. Tot atunci, alte 500 de persoane au fost rănite. Atacul, revendicat ulterior de gruparea Stat Islamic, a fost cel mai grav atac terorist din Anglia din iulie 2005, când au avut loc atentatele de la metroul londonez.

A fost iadul inocenţilor la Manchester. Copii şi adolescenţi şi-au pierdut viaţa sau au fost mutilaţi la concertul idolului lor, starul pop american Ariana Grande

Ariana grande a rămas cu stres post-traumatic după atac

Ariana Grande a mărturisit într-un interviu pentru revista Vogue că se confruntă cu simptome de stres post-traumatic în urma atacului.

“Este greu să vorbeşti despre asta pentru că atât de mulţi oameni au suferit o pierdere atât de grea (...). Simt că nici nu ar trebui să vorbesc despre propria mea experienţă - că nici nu ar trebui să spun ceva. Nu cred că voi şti cum să vorbesc vreodată despre asta fără să plâng”, a declarat vedeta, care va apărea pe coperta ediţiei din iulie a revistei, într-o ipostază de nerecunoscut, cu păr lung, blond şi machiaj minimal.

Prima victimă identificată a atacului din Manchester: O admiratoare care făcuse un selfie cu Ariana Grande în 2015

De asemenea, artista a dezvăluit publicului că şi-a făcut un tatuaj în memoria victimelor atacului terorist - reprezentând o albină (o emblemă a oraşului Manchester, simbolizând trecutul său industrial), alături de cuvântul “forever” (“pentru totdeauna”) - în spatele urechii stângi.

Recomandari