Antena Căutare

El Pais: Romania este "noua oaie neagra a Europei"

Vizita premierului Victor Ponta la Bruxelles a fost reflectata si in presa straina. Liderul executivului a avut o serie de intalniri cu inalti oficiali europeni, pe care nu i-a convins de faptul ca reformele pe care le-a lansat sunt democratice si nu contravin regulilor fundamentale ale Uniunii Europene, comenteaza Le Monde.

Cotidianul de stanga El Pais a facut un rezumat al situatiei din Romania si a gasit mai multe explicatii pentru criza politica din tara. „Nu toti cred ca aceste manevre au fost folosite de guvernul roman doar pentru a-l suspenda pe presedintele Basescu. Unii cred ca in spate este vorba de coruptie, inradacinata in Romania, si identifica inceputul crizei ca fiind data de 20 iunie. In acea zi, Adrian Nastase, fostul prim ministru, s-a impuscat in gat intr-o tentativa de suicid”.

Publicatia iberica a enumerat si cateva dintre efectele situatiei politice din Romania: „Confuzia si incertitudinile din jurul acestui proces au dus la slabiri succesive ale monedei nationale, leul, intr-o perioada de recesiune si cand cetatenii au fost sever afectati de reduceri salariale”.

Efectele economice au fost relatate si de jurnalistii de la Bloomberg. „Lupta politica dintre premierul Ponta si presedintele suspendat Traian Basescu va creste costurile de finantare a datoriei Romaniei si va agrava starea leului, a doua cea mai putin performanta moneda nationala de luna aceasta.”

Cotidianul francez Le Monde a prezentat intalnirea dintre Victor Ponta si oficialii europeni drept una nu prea reusita: „Premierul le-a tinut acelasi discurs tuturor interlocutorilor sai, pe care se pare ca i-a convins mai mult sau mai putin”.

Foto: Intact Images

Nigeria: Coliziunea dintre un microbuz si o cisterna a provocat moartea a peste 90 de oameni... Iranul va dispune de arme nucleare in 2014...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x