Antena Căutare

Renate Weber cere Comisiei Europene o reactie privind restrictiile impuse de Spania pentru romani

Eurodeputata liberala Renate Weber a trimis astazi Comisiei Europene o scrisoare prin care solicita o reactie la masura "vadit discriminatorie la adresa cetatenilor unui stat membru UE", avand în vedere intentia Spaniei de a introduce restrictii temporare pe piata muncii doar pentru lucratorii romani.

Potrivit unui comunicat citat de Agerpres, coordonatoarea ALDE în Comisia de libertati civile, justitie si afaceri interne Renate Weber considera ca aceasta masura creeaza un "precedent periculos la nivelul Uniunii" si solicita Comisiei Europene un raspuns concret cu privire la ce intentioneaza sa întreprinda în acest caz. Scrisoarea a fost trimisa presedintelui CE, Jose Manuel Barroso, Comisarului european pentru ocupare, afaceri sociale si incluziune, Laszlo Andor, Comisarului european pentru justitie, Viviane Reding si Comisarului european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom.

Guvernul spaniol a decis vineri trimiterea la Uniunea Europeana, spre autorizare, a ordinului ministerial prin care se reactiveaza restrictiile impuse pe piata muncii din Spania romanilor, care de acum înainte vor avea nevoie de permis de munca, potrivit ministrului dezvoltarii si purtator de cuvant al guvernului spaniol, Jose Blanco.

El a reafirmat ca obiectivul acestei masuri temporare este de a "corela fluxul intrarilor" de romani "cu necesitatile" pietei muncii din Spania si de a "evita ca aceste persoane sa ajunga în economia subterana si sa fie victime ale abuzurilor si exploatarii în munca".

Citeste si Jurnalul

Foto: renateweber.eu

Un tanar care avea un cutit in buzunar, arestat in apropierea premierului norvegian... Analiza BBC: Atentatul din Oslo, un nou 11 septembrie?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x