Antena Căutare

Replica seismica de 5.1 grade, in nord-estul Italiei: un ranit

Un nou seism, avand magnitudinea de 5,1, s-a produs duminica dupa-amiaza in nord-estul Italiei, in contextul in care 3.000 de persoane deja fusesera evacuate dupa cutremurul de 5,9 grade pe scara Richter, soldat cu sase morti, informeaza AFP. Replica seismica de 5,1 a avut loc la ora 15.18 (16.18, ora Romaniei). Un pompier a cazut de pe un zid, in apropierea Turnului Orologiului din localitatea Finale Emilia.

Cel putin sase persoane au murit, iar alte 50 au fost ranite in urma cutremurului de 5,9 grade produs duminica dimineata in nordul Italiei. Epicentrul seismului produs la ora locala 4.04 (5.04, ora Romaniei) a fost in regiunea Emilia-Romagna (nord), undele seismice fiind resimtite in toata partea de nord a Italiei.

Potrivit Protectiei civile, cinci persoane au murit in provincia Ferrara, iar una in orasul Bologna. Patru persoane care lucrau in schimbul de noapte au murit dupa prabusirea halei unei fabrici in localitatea Sant'Agostino din provincia Ferrara.

In aceeasi localitate, o femeie a facut stop-cardiac pentru ca s-a speriat de cutremur. In Bologna, o alta femeie, in varsta de 37 de ani, a murit tot de spaima. O fetita de cinci ani ramasese blocata sub daramaturi in localitatrea Finale Emilia, dar a fost salvata de pompieri.

Seismul de 5,9 grade pe scara Richter fusese precedat de un cutremur de 4,1 produs la ora 1.15 (2.15, ora Romaniei). Epicentrul a fost localizat in zona San felice sul Panaro (provincia Modena), la 36 de kilometri nord de Bologna, la o adancime de 10,1 kilometri. In afara de Emilia-Romagna, cutremurul a fost resimtit in regiunile Toscana, Veneto, Lombardia, Trentino Alto-Adige si Friuli Venetia Giulia.

Foto: Intactimages / EPA

Regele Mihai, invitat la pranz de Regina Marii Britanii... Autorul atentatului de la Lockerbie, Abdel Basset al-Megrahi, a murit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x