Antena Căutare

Reportaj AP: "In Romania, oamenii nu isi permit sa moara"

„Vremurile sunt asa de grele in Romania, incat oamenii glumesc ca nu isi pot permite sa moara. Totusi, undeva in muntii Transilvaniei, tamplarii fabrica sicrie la pret redus, in incercarea de a contracara costurile ridicate ale mortii”. Asa isi incepe reportajul despre industria prospera a sicrielor din tara noastra Associated Press (AP). Articolul a fost preluat de mai multe medii din Statele Unite.

Fabrica de industrializare a lemnului din Sibiu produce sicrie la preturi intre 350 si 450 de lei, plus TVA. Preturile difera in functie de esenta lemnoasa: sicriele din fag si pin sunt mai ieftine, in timp ce stejarul este cel mai scump.

Am vazut ca este o oportunitate si ca avem spatii de productie neutilizate", a explicat Ilie Troanca, directorul fabricii. Unitatea are la dispozitie 180.000 de hectare de stejar, fag si pin. De la inceputul productiei, in urma cu cateva luni, au fost vandute doar cateva sute de sicrie, dar fabrica a inceput sa atraga comenzi si din Capitala.

Sicriele sunt o afacere buna in Romania, o tara cu o populatie relativ numeroasa (peste 20 de milioane), dar aflata intr-un proces accentuat de imbatranire. Romanii isi ingroapa mortii. datorita religiei ortodoxe predominante, foarte putine cadavre sunt incinerate.

Sicriele pot costa de la cateva sute la cateva mii de euro, in functie de finisaje. In plus, familiile raposatilor trebuie sa plateasca un spatiu in cimitir si sa dea apoi spaga, pentru ca locatia din cimitir sa fie decenta, potrivit AP..

Sursa: Jurnalul National

Foto: fordaq.com

AFP: Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, amanata pana la calendele grecesti... Demnitar polonez: "Sustinem aderarea Romaniei la spatiul Schengen"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x