Antena Căutare

Republica Moldova: Capcanele guvernarii? Conspiratia, coruptia si cresterea preturilor

Republica Moldova se confrunta cu un val de scumpiri fara precedent care ar putea alimenta din nou nostalgia societatii dupa trecutul comunist. Pericolul este sporit si de faptul ca Alianta de guvernare tainuieste anexele la Acordul de constituire a coalitiei. Presa de la Chisinau a pornit o campanie pentru a-i determina pe guvernanti sa manifeste transparenta si corectitudine in raport cu cetatenii care i-au ales

Partidele componente ale coalitiei de guvernare de la Chisinau au publicat saptamana aceasta, la insistenta presei, acordul de constituire a Aliantei pentru Integrare Europeana, semnat la 30 decembrie 2010. Documentul contine principiile si valorile de care se va ghida alianta, dar nu si partajarea responsabilitatilor pe domenii. Aceasta i-a determinat pe jurnalisti sa mai caute detalii si au descoperit ca Acordul de constituire a coalitiei are si anexe secrete.

Liderul PLDM, premierul Vlad Filat, a confirmat aceasta informatie si a spus ca nu vede nici un motiv ca acele anexe sa fie publicate, dar nu a precizat cand anume se va intampla acest lucru: "Sunt si anexele la acord care vizeaza partajarea responsabilitatilor pe domenii. Este necesar ca toata lumea sa stie cine si ce domeniu si-a preluat in administrare. Cred ca foarte curand vor fi publicate si aceste anexe", a mentionat premierul.

Adjunctul sau pe linie de partid, Mihai Godea, a mentionat ca anexele la acord vor fi publicate "dupa ce se vor intampla niste lucruri", dar nici el nu a precizat ce lucruri urmeaza sa se intample.

La randul sau, presedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat ca anexele nu vor fi publicate, deoarece "societatea nu are de ce sa cunoasca ce contin acestea". "Anexele nu vor fi publicate! si este o chestie absolut normala. Nu exista acolo nici un secret de stat pe care noi am vrea sa-l ascundem de alegatorii nostri. Este o bucatarie interna a aliantei. Tot ce e important este scris in acordul de constituire", a spus deputatul PD.

Prim-vicepresedintele PL, Ion Hadarca, a declarat ca prima anexa se refera la distribuirea functiilor in Guvern. Potrivit lui, mai exista un apendice care se refera la structura unor departamente si o anexa cu nomenclatorul proiectelor de lege care vor trebui adoptate de actuala guvernare.

Citeste articolul integral pe jurnalul.ro

Fostul sef al CIA in Romania a primit inca 8 ani de inchisoare... Germania si-a reiterat opozitia referitoare la aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x