Antena Căutare

Rezolutie: Parlamentul European condamna site-ul xenofob al PVV

Parlamentul European (PE) a adoptat joi, cu o larga majoritate de voturi, o rezolutie prin care condamna site-ul partidului PVV din Olanda. Textul solicita ferm Guvernului olandez sa condamne si sa se delimiteze de aceasta initiativa, subliniind ca este obligatia tuturor guvernelor din Uniunea Europeana sa garanteze drepturile cetatenilor europeni la nediscriminare si libera circulatie.

Adoptarea rezolutiei a fost salutata de catre presedintele grupului Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, care i-a cerut premierului de la Haga, Mark Rutte, sa tina cont "pe deplin" de recomandarile documentului.

"Grupul PPE a preluat initiativa si a fortat dezbaterea si adoptarea rezolutiei cu privire la un subiect care ne preocupa indeosebi: discriminarea cetatenilor europeni. Sunt bucuros ca o majoritate covarsitoare a votat in favoarea rezolutiei care condamna ferm site-ul lansat de PVV, care incalca valorile europene privind demnitatea umana, libertatea, egalitatea, statul de drept si respectul pentru drepturile omului", a declarat Joseph Daul.

Proiectul de rezolutie impotriva site-ului PVV a fost dezbatut, marti, in Parlamentul European, discutiile fiind marcate de lipsa de la discutii a premierului olandez. Rezolutia a fost sustinuta de liderii tuturor grupurilor reprezentate in PE, cu exceptia ALDE, din care face parte formatiunea premierului Rutte. Europarlamentarii romani au sustinut si promovat intens adoptarea acesteia.

PVV, formatiune care face parte din coalitia la putere in Olanda, a lansat pe 8 februarie un site ce invita olandezii sa denunte "problemele" cauzate de afluxul de cetateni din Europa Centrala si de Est in Olanda.

Citeste si...

EBA in PE: Nu putem tolera etichete xenofobe pentru ca ne-am nascut in Estul Europei!

Premierul Mihai Razvan Ungureanu sustine ca este nevoie de o discutie "franca" privind opozitia Olandei fata de aderararea Romaniei la Schengen si considera necesara convocarea unui Consiliu European Extraordinar

Un an de revolta in Siria: Mii de morti si represiunile continua... Atentat cu bomba in Afghanistan. Patru femei si doi copii si-au pierdut viata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x