"Am mentionat in cadrul dezbaterilor ca suntem intr-o faza destul de avansata de reflectie institutionala, analiza, privind o contributie concreta la misiunea UE. Si aici o spun ca posibilitate, putem vorbi de personal care sa vizeze operatiunile de pregatire, de instruire a armatei respective, poate elemente de stat major si echipament, logistica pentru antrenament", a declarat Titus Corlatean, conform Mediafax.
Ministrul de Externe a mai precizat ca va recomanda institutiilor competente de la Bucuresti sa participe activ la misiunea militara din Mali.
"Discutiile de astazi si informatiile primite in cadrul reuniunii, inclusiv de la ministrul malian, dar si de la partenerii europeni, mie mi-au consolidat pozitia privind necesitatea unei contributii a Romaniei in ceea ce inseamna un efort necesar de combatere a terorismului si aceasta va fi pozitia mea la intoarcerea acasa. Voi sustine si voi recomanda celorlalte institutii direct competente in acest domeniu sa luam o decizie la nivelul statului roman privind o contributie din acest punct de vedere", a declarat Corlatean.
Ministrii de Externe din UE au aprobat infiintarea unei misiuni in scopul formarii si reorganizarii armatei din Mali. In luna februarie, in statul african ar putea ajunge 450 de europeni.
Foto: Hepta
Un american a platit in monede o datorie la stat de 14.000 de dolari ... Pregatiri pentru ceremonia de investire a lui Barack Obama. Muzeul Figurilor de Ceara sarbatoreste in stil propriu...