Antena Căutare

Romania se afla pe locul 10 in topul FBI la capitolul infractiuni informatice

Romania se afla pe locul 10 in topul FBI la capitolul infractiuni informatice. Mai multi tineri au ajuns in atentia autoritatilor dupa ce au spart parola NASA sau pe cea a Pentagonului. Principala tinta a hackerilor romani par a fi americanii. In primele 11 luni ale anului trecut, 260 de persoane au fost arestate in urma infractiunilor online.


Cele mai frecvente infractiuni pe internet au fost fraudele cu cardul si pornografia infantila. Specialistii din Inspectoratul General de Politie spun ca sunt in crestere fraudele informatice pe site-urile de comert, dar si atacurile informatice pentru obtinerea unor informatii despre instrumentele de plata electronica. Adica parole si coduri de securitate bancara.

De asemenea, in crestere sunt si infractiunile privind violarea adresele de email. Cel mai cunoscut caz este cel in care un galatean santaja un cetatean american, dupa ce ii sparsese adresa de e-mail. Romanul a obtinut astfel 2000 de dolari.

Printre cazurile celebre se mai numara un iesean care a intrat in baza de date a Pentagonului, un aradean care a accesat ilegal serverele NASA si olimpicul la matematica arestat in Italia pentru fraude de 200 de mii de euro, recrutat apoi ca politist "online".

Campi Flegrei, vulcanul care ameninta viata de pe continentul european... Mai multe nave cu peste 500 de marinari la bord sunt prinse in gheturile din Pacific...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x