Antena Căutare

Rusia impune interdicţie de călătorie personalităților din America și cetăţenilor. Kamala Harris şi Mark Zuckerberg sunt vizaţi

Ca răspuns la sancțiunile anti-ruse, mai multe peronalități și cetățeni americani au interdicția de a mai intra în Federația Rusă pe termen nelimitat. Printre persoanlee vizate de interdicția impusă de Rusia se nuără inclusiv Kamala Harris și Mark Zuckerberg.

Rusia impune interdicţie de călătorie personalităților din America și cetăţenilor. Kamala Harris şi Mark Zuckerberg sunt vizaţi Galerie
Rusia impune interdicţie de călătorie personalităților din America și cetăţenilor. Kamala Harris şi Mark Zuckerberg sunt vizaţi | Getty

Ministerul rus de Externe a adăugat 29 de noi cetăţeni americani pe lista celor care au interdicţie să intre în Rusia, inclusiv pe vicepreşedintele Statelor Unite, Kamala Harris, şi pe directorul executiv al gigantului tehnologic Meta, Mark Zuckerberg, relatează BBC.

Decizia a venit la scurt timp după ce preşedintele american Joe Biden a anunţat noi sancţiuni împotriva cetăţenilor ruşi

Cei adăugaţi pe listă sunt ”lideri de top, reprezentanţi ai comunităţii de afaceri, academicieni şi jurnalişti care modelează agenda rusofobă, precum şi soţii şi soţiile unui număr de oficiali de rang înalt”, se arată într-un comunicat publicat joi pe pagina oficială a ministerului.

Tuturor persoanelor vizate li s-a interzis pe termen nelimitat intrarea în Federaţia Rusă ”ca răspuns la sancţiunile anti-ruse care continuă să se extindă”, potrivit news.ro.

Decizia a venit la scurt timp după ce preşedintele american Joe Biden a anunţat noi sancţiuni împotriva cetăţenilor ruşi şi un pachet în valoare de 800 de milioane de dolari în sprijin militar pentru Ucraina.

Citește și: Joe Biden se pregătește să meargă personal la Kiev. Iată ce declarații a făcut Președintele SUA

Biden anunţă un ajutor militar de 800 de milioane dolari pentru Ucraina și interzice accesul navelor sub pavilion rusesc sau ale companiilor ruseşti în porturile SUA

Preşedintele american Joe Biden anunţă încă 800 de milioane de dolari ajutor militar pentru a spori şi mai mult capacitatea Ucrainei de a lupta în est, în regiunea Donbas, cu arme de artilerie grea, obuziere, muniţie şi mai multe drone tactice.

”Nicio navă care a navigat sub pavilion rusesc sau care este deţinută sau operată de interese ruse nu va avea voie să intre în porturile Statelor Unite”, a mai afirmat Biden. De asemenea, săptămâna viitoare liderul SUA va trimite Congresului o solicitare suplimentară de buget pentru a menţine fluxul de ajutor militar către Ucraina, relatează CNN.

”Anunţ un alt pachet în valoare 800 de milioane de dolari pentru a spori şi mai mult capacitatea Ucrainei de a lupta în est, în regiunea Donbas, cu arme de artilerie grea, obuziere, muniţie şi mai multe drone tactice. E un alt tip de teren, necesită arme pentru a avea eficienţă maximă”, a afirmat Biden.

Citește și: Care este motivul pentru care Vladimir Putin și-a „izolat” fiica cea mare. De ce a vrut Maria Putina să părăsească Rusia

”Am trimis arme cu o viteză record Ucrainei (...) 15 milioane de gloanţe şi obuze, 10 sisteme antitanc pentru fiecare tanc rusesc trimis în luptă”, a mai precizat Biden.

”Transmitem la timp informaţii Ucrainei pentru a se apăra. De asemenea, SUA intermediază transferul de arme trimise de alţi parteneri (...) Slovacia a trimis sisteme antiaeriene de tip S300. Nu putem spune public tot ce fac partenerii”, a spus el.

”Anunţăm un flux continuu de arme, aproape am epuizat capacitatea de a scoate arme din stocurile naţionale”, a subliniat liderul SUA.

Citește și: Volodimir Zelenski, despre cât va mai dura războiul din Ucraina: "Am mult mai multe informaţii decât unele instituţii media"

”Pentru a susţine Ucraina pe toată durata acestei lupte, săptămâna viitoare va trebui să trimit Congresului o cerere suplimentară de buget pentru a menţine continuu fluxul de arme şi muniţii pentru curajoşii luptători ucraineni şi să continuăm să oferim asistenţă economică poporul ucrainean”, a mai spus Biden.

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe Observatornews.ro

Ce se întâmplă cu turiștii care vor să meargă în Veneția. Anunț de ultimă oră despre frumosul oraș Italian... Câți bani primesc într-o zi militarii străini trimiși în Ucraina și ce condiții trebuie să îndeplinească...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x