- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Camera inferioară a parlamentului rus (Duma) a adoptat, vineri, o lege care impune o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani pentru răspândirea de informaţii ”false” în mod intenţionat despre forţele armate, Moscova ripostând, astfel, în presupusul război informaţional referitor la conflictului din Ucraina, potrivit news.ro.
Rusia va introduce pedepse cu închisoarea de până la 15 ani pentru răspândirea informaţiilor ”false” despre armata rusă
Oficialii ruşi au precizat în mod repetat că inamicii Rusiei, precum SUA şi aliaţii săi, au răspândit informaţii ”false” pentru a semăna discordie şi a dezbina poporul rus.
Parlamentarii au adoptat legea prin care răspândirea de informaţii false şi solicitări publice pentru impunerea sancţiunilor împotriva Rusia devin infracţiuni penale.
”Informaţiile false duc la consecinţe grave, riscând pedepse cu închisoarea de până la 15 ani”, a anunţat Duma într-un comunicat.
Legea oferă Rusiei puteri extinse pentru a reprima ceea ce oficialii consideră a fi declaraţii care discreditează forţele armate.
Ce au convenit Rusia și Ucraina în a doua rundă de negocieri
Joi a avut loc o nouă rundă de negocieri între reprezntanții Rusiei și ai Ucrainei. Din nefericire, nu s-a obținut nicio promisiune de încetare a războiului, singura măsură convenită fiind legată de evacuarea civililor.
Președinția ucraineană a anunțat că după a doua rundă de negocieri desfășuară între reperentanți ai Ucrinei și ai Rusiei s-a stabilit să organizeze ”culoare umanitare” în vederea evacuării civililor din zone de luptă.
”Din nefericire, nu există rezultatele scontate de către Ucrana. Există doar o soluţie în vederea organizării unor culoare umanitare”, a anunțat Miahilo Podoliak, emisarul preşedinţiei ucrainene la negocieri.
Coridoarele umanitare vor asigura evacuarea civililor și livrarea de mâncare și medicamente în zonele în care se duc lupte.
După negocieri, în noaptea dintre 3 și 4 martie un incendiu a izbucnit la cea mai mare centrală nucleară din Europa. Primarul localităţii învecinate Enerhodar a declarat că incendiul a fost provocat de bombardamentele rusești. Incendiul a fost stins, iar Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a anunțat că nu s-au sesizat modificări la nivelul radiațiilor la centrala de la Zaporojie. Ulterior, Ucraina a anunţat că forţele ruseşti au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie, potrivit news.ro.
Forţele ruseşti au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie, au anunţat autorităţile locale.
„Centrala nucleară Zaporojie este capturată de forţele militare ale Federaţiei Ruse. Personalul operaţional controlează starea unităților de putere şi asigură funcţionarea acestora conform reglementărilor tehnologice de funcţionare în condiţii de siguranţă", , a anunţat Inspectoratul de Stat pentru Reglementări Nucleare din Ucraina.
Președintele Ucrainei a transmis un mesaj video prin care a avertizat că o explozie la o centrală nucleară ar fi fatală pentru întreaga Europă.
„Propaganda rusă a avertizat în trecut că va acoperi lumea cu cenuşă nucleară. Asta nu mai este doar o avertizare, este real. Avertizăm pe toată lumea că nicio altă ţară cu excepţia Rusiei nu a tras vreodată asupra centralelor nucleare. Este prima dată în istoria noastră, prima dată în istoria omenirii. Acest stat terorist recurge acum la teroarea nucleară. Ucraina are 15 reactoare nucleare. Dacă este o explozie, se termină tot. Sfârşitul Europei. Este evacuarea Europei. Numai o acţiune europeană imediată poate opri trupele ruse. Trebuie să împiedicăm Europa să moară în urma unui dezastru nuclear", a afirmat ferm președintele ucrainean.