- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Potrivit cercetătorilor, nivelul potrivit de umiditate a aerului ar putea fi o armă în lupta cu COVID-19. Umiditatea relativă influențează puternic răspândirea virusurilor printre oameni. Camerele uscate și aerul condiționat cresc riscul de infecție.
Ei spun că este necesară adoptarea unor standarde privind nivelul de umiditate din clădirile publice și din mijloacele de transport în comun.
Atenție! Top 3 semne că ai avut COVID-19 și nu ai știut! Ce test trebuie să faci
În locurile cu aer umed, picătura virală - care conține apă, săruri, substanțe organice și virusuri - crește, se îngreunează și cade mai repede. Astfel, scade riscul ca alte persoane să inhaleze picăturile infecțioase.
În schimb, în aerul uscat, picăturile se micșorează prin evaporare, devin mai ușoare, ajung mai departe și plutesc mai mult în aer. Ar putea fi o explicație și pentru creșterea din ultima vreme a cazurilor de infecție în țările europene, unde este vară, potrivit digi24.ro.
În aceste condiții, cercetătorii recomandă menținerea unei umidități optime între 40 și 60%.
Vladimir Putin, în impas! Principalul său rival, otrăvit pe un aeroport din Rusia, ar putea fi salvat... „F***, f***, f***!”. Un senator, gafă uriașă! A înjurat ca la ușa cortului, într-o ședință online, când credea că nu îl ...