Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Descoperire bombă, făcută de indieni și germani! Secretul stârpirii pandemiei de COVID-19 stă în aer! Au aflat și de ce a crescut numărul de cazuri în România!

O descoperire bombă despre coronavirus a fost făcută de cercetători indieni și germani, care au aflat cum ar putea fi stârpită pandemia de COVID-19, precum și motivul pentru care numărul de cazuri a explodat în România și alte țări europene.

Descoperire bombă, făcută de indieni și germani! Secretul stârpirii pandemiei de COVID-19 stă în aer! Au aflat și de ce a crescut numărul de cazuri în România!

Potrivit cercetătorilor, nivelul potrivit de umiditate a aerului ar putea fi o armă în lupta cu COVID-19. Umiditatea relativă influențează puternic răspândirea virusurilor printre oameni. Camerele uscate și aerul condiționat cresc riscul de infecție.

Ei spun că este necesară adoptarea unor standarde privind nivelul de umiditate din clădirile publice și din mijloacele de transport în comun.

Atenție! Top 3 semne că ai avut COVID-19 și nu ai știut! Ce test trebuie să faci

În locurile cu aer umed, picătura virală - care conține apă, săruri, substanțe organice și virusuri - crește, se îngreunează și cade mai repede. Astfel, scade riscul ca alte persoane să inhaleze picăturile infecțioase.

În schimb, în aerul uscat, picăturile se micșorează prin evaporare, devin mai ușoare, ajung mai departe și plutesc mai mult în aer. Ar putea fi o explicație și pentru creșterea din ultima vreme a cazurilor de infecție în țările europene, unde este vară, potrivit digi24.ro.

În aceste condiții, cercetătorii recomandă menținerea unei umidități optime între 40 și 60%.

Recomandari