Antena Căutare

Un seic arab socheaza: "Fetitele nou-nascute trebuie sa fie acoperite complet cu burka"

Un seic arab sustine ca pana si fetitele nou-nascute ar trebui sa poarte burka, un vesmant care le acopera in totalitate, purtat in mod traditional de unele femei musulmane. Motivul? Daca nu li se vede fata, agresorii sexuali n-o sa nmai fie tentati sa le abuzeze.

Seicul Abdullah Daoud a starnit reactii critice, dupa ce a declarat in timpul unei emisiuni ca si fetitele abia nascute ar trebui sa poarte burka. El insista ca aceasta masura ar reduce abuzurile sexuale. Dupa ce comentariile sale au fost postate pe Internet, barbatul a fost acuzat de faptul ca parerile sale sunt daunatoare religiei islamice.

In interviul pe care l-a acordat anul trecut televiziunii al-Majd, Seicul Daoud a vorbit despre cazuri in care mai multi bebelusi u fost molestati, citand surse medicale necunoscute. Reporterii au cerut ca barbatul sa fie tras la raspundere pentru fatwa (regula) sa nereglementata. Potrivit legii islamice, femeile trebuie sa poarte valul dupa ce ating pubertatea.

Seicul Mohammed al-Jzlana, fost judecator in Comisia Saudita de Plangeri, a spus ca “acoperirea” bebelusilor cu burka ar fi “o nedreptate” fata de copii si ca ar deteriora credinta islamica.

Burka este un vesmant traditional musulman, purtat de femei, care le acopera in totalitate. Singura concesie a tinutei este zona ochilor, in dreptul careia se afla o plasa prin care persoanele pot vedea.

sursa foto: youtube.com, suedtirolnews.it

Viata bate filmul! 27 de detinuti au scapat prin sistemul de canalizare... O mama si-a dus copilul de patru luni in... club...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x