Numarul estimat al persoanelor care sunt victimele sclaviei a crescut radical in ultimii ani, ajuungand la 27 de milioane. De doua ori mai mult decat in secolul XVIII, cand americanii faceau comert cu scalvii din Africa. Date istorice dezvaluie ca din secolul XVII si pana in 1807, cand traficul uman a fost interzis, au fost exploatati 12,5 milioane de sclavi.
Cercetatorul Kevin Bales a fost cel care a facut public acest numar si tot el a tras un semnal de alarma in legatura cu impactul pe care cresterea populatiei, saracia si coruptia l-au avut asupra exploatarii si traficului uman.
Multa lume este de parere sa sclavia a disparut, insa ea exista, sub diverse forme, in toate continentele lumii, si include traficul de carne vie, exploatarea sexuala si munca asidua pe bani putini.
"De fiecare data ma gandesc la un sclav pe care l-am intalnit in India", a spus Bales, care a calatorit in toate colturile lumii pentru a-si duce la bun sfarsit cercetarea. "Am reusit sa ma strecor noaptea pentru a-i lua un interviu si l-am intrebat de ce nu a incercat sa fuga pana acum. Iar el mi-a spus ca ii este teama de extraordinara violenta pe care 'seful' lui ar putea sa o aplice, in cazul in care ar fi prins. 'Seful' este Dumnezeul lor, nu este doar cel care le controleaza viata, dar si cel care le ofera un sens. Din aceasta cauza scalvia a persistat in ziua de astazi, iar datoria noastra este sa indepartam aceeasta nevoie de dependenta a oamenilor saraci".
Cele mai multe victime sunt femei si copii. Organizatia Natiunilor Unite a inceput deja sa ia masuri in aceasta privinta, estimand ca in maximul 30 de ani, sclavia va fi eradicata total. Oare?
Foto: cpreview.org
Iesirea Greciei din zona euro va avea un impact devastator. Vezi ce suma va pierde economia mondiala!... Turcia a deschis din nou focul asupra Siriei, dupa ce doua obuze au lovit teritoriul turc...