Antena Căutare

Serbia: Doua persoane au decedat din cauza virsului West Nile

Doua persoane in varsta de 68 şi, respectiv, 81 de ani, au decedat in Serbia din cauza virusului West Nile, ridicand la trei numarul total al bolnavilor care au murit din cauza acestei boli in aceasta tara balcanica, au anuntat surse medicale, citate de AFP.

De la precedentul bilant anuntat marti, numarul cazurilor de infectare cu acest virus a ajuns de la 20 la 35, toate persoanele afectate avand peste 50 de ani şi prezentand probleme cardiace cronice, a precizat Ministerul Sanatatii intr-un comunicat.

Aceste cazuri de infectare cu virusul West Nile au fost semnalate la Belgrad dar şi in alte zone ale tarii. Potrivit autoritatilor sanitare locale, majoritatea persoanelor infectate nu au calatorit in tari in care au fost semnalate cazuri de infectare cu acest virus.

O reprezentanta a Institutului pentru sanatate publica, Jelena Obrenovici, le-a cerut cetatenilor sa se protejeze de tantari evitand locurile frecventate de aceste insecte si echipandu-şi ferestrele cu plase antiinsecte.

Autoritatile au anuntat ca vor fi pulverizate insecticide la acest sfarsit de saptamana pentru a se reduce numarul tantarilor purtatori ai virusului West Nile.

Anterior, ministrul sarb al Sanatatii, Slavita Djukici Dejanovici, a dat asigurari ca nu exista pericolul unei epidemii provocate de virusul West Nile in aceasta tara.

Virusul West Nile, transmis la om de tantari, poate determina trei forme de reactii. In cele mai multe cazuri, acesta trece neobservat, dar poate genera şi simptome care seamana cu gripa şi, intr-un numar mic de cazuri complicatii ca meningita şi encefalita. Boala poate fi, in acest caz, mortala.

Pentru moment nu exista niciun tratament special pentru aceasta boala, in timp ce 80 la suta dintre persoanele infectate nu prezinta niciun simptom.

Printul Harry, pentru a doua oara intr-o misiune militara in Afganistan... Presedintele Parlamentului Republicii Moldova critica manifestatiile programate pentru 16 septembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x