Antena Căutare

Siria afectată de un incident militar grav

Un avion militar rusesc a fost doborât de forțele regimului sirian pe când zbura pe deasupra Mării Mediterane.

Siria afectată de un incident militar grav
Atac aerian | publika.md

Forțele regimului sirian au doborât din greșeală un avion militar rusesc. Aeronava militară avea 14 persoane la bord. Reprezentanții Ministerului Apărării din Rusia indică faptul că aceasta a dispărut de pe radar în noaptea de luni spre marți în timp ce zbura în spațiul aerian al Siriei. Potrivit CNN, avionul militar rusesc a fost doborât din greșeală de forțele regimului de la Damasc.

Comunicatul emis de minister indică faptul că s-a pierdut conexiunea cu echipajul aeronavei l1-20 chiar deasupra Mării Meidterane. Aeronava Ilyushin l1-20 era în drum spre baza militară rusă din Hmeimim. Acest incident a avut loc luni la ora 23:00, la aproximativ 35 kilometri distanță de coasta siriană. Agenția rusă de presă TASS spune că aeronava a pierdut contactul cu centrul de control după un atac coordonat de patru aeronave militare israeliene asupra provinciei Latakia.

După dispariția aeronavei, mai multe rachete lansate de pe fregata franceză Auvergne au fost detectate de radarul aerian. Imediat după atac, autoritățile au lansat o operațiune de salvare pentru a afla starea celor de la bordul aeronavei. Misiunea de salvare a fost coordonată de personalul de la baza Hmeimim.

Purtătorul de cuvânt al armatei francize spune că aceasta nu a avut nici o implicare și că nu comentează asupra rapoatelor străine. Mai mult decât atât, reprezentanții Pentagonului au negat de asemenea implicarea lor. Ei declară că rachetele nu au fost lansate de armata americană. Sursele CNN indică faptul că avionul militar rus încerca să intercepteze un atac cu rachete al Israelului.

În 2015, Rusia a inițiat atacuri militare în Siria la cererea președintelui sirian Bashar al-Assad. Acest conflict a dus la moartea a 350.000 persoane.

Sursă foto: publika.md

PANICĂ la metroul din Madrid! A fost ALERTĂ cu BOMBĂ... Un muncitor a murit şi alţi 11 sunt răniţi după ce o schelă de mari dimensiuni s-a prăbuşit, la un hotel de lux din Madr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x