Antena Căutare

Stare de calamitate națională în trei departamente din Guatemala! Care este bilanțul tragediei

Guvernul din Guatemala a decretat starea de calamitate naţională în departamentele Escuintla, Chimaltenango şi Sacatepéquez din apropierea vulcanului Fuego, în urma erupţiei de duminică a acestuia, care a provocat moartea a cel puţin 25 de persoane.

Guvernul din Guatemala a decretat starea de calamitate naţională în departamentele Escuintla, Chimaltenango şi Sacatepéquez din apropierea vulcanului Fuego, în urma erupţiei de duminică a acestuia, care a provocat moartea a cel puţin 25 de persoane.

Potrivit decretului emis de Consiliul Miniştrilor, ce urmează să fie aprobat de Parlament (Congres), măsura a fost emisă deoarece erupţia a provocat „pierderi omeneşti, a afectat infrastructura şi serviciile esenţiale şi pentru a evita consecinţe mai grave şi a permite ca în locurile afectate să fie întreprinse acţiunile necesare, pentru a evita sau a reduce efectele" erupţiei vulcanului Fuego, cea mai violentă din ultimii 40 de ani.

Vulcanul Fuego a provocat în septembrie 2012 evacuarea a aproximativ 10.000 de locuitori, iar de atunci au mai avut loc câteva erupţii.

În afară de Fuego, în Guatemala mai există doi alţi vulcani activi, Santiaguito (în vet) şi Pacaya (în sud), la 30 de kilometric de capitală.

Cincisprezece poliţişti răniţi şi 80 de arestări într-un oraş german, la un festival de muzică. Indivizi cu măşti au at... Autorităţile au decretat stare de urgență! Sunt 25 de morţi, printre care și copii, şi alte sute de răniţi: "Au ars...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x