Antena Căutare

SUA indeamna China sa convinga Phenianul sa renunte la lansarea unei rachete

SUA indeamna China sa faca presiuni asupra Coreei de Nord pentru a renunta la planul de lansare a unei rachete. Oficialii de la Washington sustin ca Phenianul foloseste pretextul lansarii unui satelit pentru a efectua un test ballistic, relateaza Mediafax.

"Continuam sa incurajam China sa faca tot ce este posibil. Continuam sa credem ca Beijingul poate exercita influenta in orele si zilele urmatoare", a declarat Victoria Nuland, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat.

China este considerata tara care poate exercita cea mai mare influenta asupra Coreei de Nord.

"Lansarea de catre Coreea de Nord a unei rachete ar fi extrem de provocatoare. Un astfel de incident ar fi o amenintare pentru securitatea regiunii si nu ar corespunde recentelor angajamente ale Phenianului", a continuat Victoria Nuland.

O astfel de actiune ar fi o incalcare a rezolutiilor 1.718 si 1.874 ale Consiliului de Securitate ONU, insista Nuland.

Conform Pentagonului, Coreea de Nord a parcurs ultimele etape in vederea lansarii unei rachete de tip Unha-3, care ar putea avea loc in intervalul 12 - 16 aprilie.

Aproape 135 de persoane, majoritatea soldati, surprinse de o avalansa in Pakistan... IMAGINI SOCANTE! Accident teribil in Rusia. A spulberat doi pietoni si s-a izbit de un stalp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x