Antena Căutare

Submarinele nucleare, posibila sursa a radiatiilor depistate in Europa

Originea radiatiilor inregistrate de aproape doua saptamani deasupra Europei ramane un mister desi printre sursele posibile ar putea fi laboratoarele medicale sau submarinele nucleare, afirma expertii citati de Daily Mail.


Ministerul german al Mediului a confirmat, de asemenea, prezenta unui nivel scazut de iod radiactiv in nordul tarii, excluzand insa posibilitatea ca acesta sa provina de la centrala nucleara.

Paddy Regan, profesor de fizica nucleara la Universitatea din Surrey din Marea Britanie a declarat ca cel mai probabil este vorba despre o scurgere de la instalatii radiofarmaceutice. El a precizat insa ca iodul este folosit in tratamentul tiroidei si multe spitale din Europa au acest produs in stoc.

Massimo Sepielli, directorul unitatii pentru fisiune nucleara al companiei ENEA a declarat ca sursele acestei poluari pot fi multiple. "Ar putea proveni de la transportul de materiale (nucleare), ar putea proveni de la un spital ... ar putea proveni chiar de la un submarin nuclear, chiar daca este o posibilitatea prea complicata ... ea nu poate fi exclusa", a explicat expertul, potrivit Mediafax.

Oficialii din Spania, Rusia, Ucraina, Finlanda, Franta, Marea Britanie, Elvetia, Polonia si Norvegia sustin ca nu au detectat niciun nivel anormal de radiatii. Romania sustine ca nu a fost inregistrat niciun incident la centrala sa nucleara.

Ministerul austriac al Mediului a anuntat ca a masurat un nivel mic de radioactivitate in nordul tarii.

sursa: Jurnalul

VIDEO! Interventie in forta in cea mai mare favela din Brazilia. A fost arestat cel mai important traficant de droguri d... O femeie-vampir este cautata in SUA. Suspecta a muscat de gat doua persoane intr-un magazin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x