Antena Căutare

Tariq Aziz, mana dreapta a lui Saddam Hussein, va fi executat dupa retragerea americanilor din Irak

Tariq Aziz, fost diplomat in regimul lui Saddam Hussein, va fi executat anul viitor, dupa ce fortele americane se vor retrage din tara, a declarat un consilier al premierului din Irak, relateaza CNN.

"Executia va avea loc cu siguranta dupa ce americanii pleaca din Irak"


Un avocat al lui Aziz s-a declarat surprins de decizie. "Nu ma asteptam ca guvernul sa ia o decizie asa de proasta, aducand astfel tara in pragul abisului" spune Badi Arif.

"Cum ramane cu reconcilierea nationala dorita de Guvern? Puterea Executivului va fi si mai redusa daca vor duce la capat aceasta executie dupa ce trupele americane parasesc tara iar aceasta va spori conflictul intre taberele irakiene".

Un nou proiect de lege propune ca sentintele la moarte sa fie ratificate de presedinte in termen de 15 zile de la pronuntare, declara al-Muttalibi. Acesta a adaugat ca intreaga societatea irakiana sustine aceasta lege.

Aziz a fost capturat de fortele SUA in aprilie 2003, si a fost condamnat la moarte in octombrie 2010 de catre Inaltul Tribunal Irakian pentru rolul detinut in eliminarea gruparilor religioase in timpul regimului Hussein cand a ocupat functia de vicepremier (1981-2003) si pe cea de ministru de Externe.

foto: dailymail.co.uk

Japonia: Cesiu radioactiv, in laptele praf pentru copii... FOTO! Afganistan: Fenomenul "bacha posh" le obliga pe fetite sa se poarte ca baietii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x