Antena Căutare

Taximetristii si camionagiii din Italia, in greva

Soferii de taxi din Italia au intrat in greva luni, la nivelul intregii tari, pentru a denunta liberalizarea sectorului de catre Guvernul de la Roma. Iar soferii de camion protesteaza fata de preturile-record ale carburantilor.

Inspirati de o miscare care a paralizat Sicilia saptamana trecuta, camionagiii au decis luni sa extinda protestul la nivelul intregii tari. Peste 60 de blocaje au fost inregistrate la nivelul punctelor de taxare autorutiere din sudul pana in nordul Italiei, ceea ce a generat cozi de kilometri.

Camionagiii cer o reducere a preturilor carburantilor care, in prezent, au ajuns la un nivel-record de circa 1.7 euro / litru, dar si o micsorare a taxelor rutiere si a asigurarilor.

In acelasi timp, soferii de taxi din Italia au intrat in greva. Taximetristii protesteaza fata de decretul de liberalizare a economiei, adoptat vineri seara de Guvernul lui Mario Monti, care deschide concurentei multe sectoare, inclusiv cel al taximetriei.

Masura cea mai contestata de taximetristi este decizia Guvernului de a conferi unei autoritati independente puterea de a atribui noi licente, in timp ce in prezent autoritatile locale fac acest lucru.

Foto: Intactimages / EPA

Noul presedinte bulgar, investit in functie... Bulgaria: Bataie cu topoare intre romi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x