Antena Căutare

Topul celor mai frumoase destinatii turistice din Romania: Capitala Daciei, pe primul loc

Britanicii nu-i vor pe romani la ei in tara. Dar tare ar veni ei la noi. Publicatia "The Guardian" a facut topul celor mai frumoase destinatii turistice din Romania, "una dintre cele mai fascinante tari din Europa", asa cum o numesc, de altfel, jurnalistii. "Ierarhia" a fost facuta pe baza parerilor cititorilor cotidianului britanic

Festivalul de la Sighisoara i-a fermecat pare-se pe britanici. Bine, nu doar pe ei. Cert este ca cititorii cotidianului "The Guardian" au votat: cetatea medievala este pe locul trei.

Fruntas in preferintele cititorilor publicatiei britanice este complexul arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa, din judetul Hunedoara. Mai exact, fosta capitala a Daciei romane. Nu va asteptati la asta neaparat, nu?

Pe locul doi, britanicii au votat Sibiul. Se pare ca operele de arta ale Muzeului Brukental nu i-au lasat indiferenti. La fel de incantati au fost si de Podul Minciunilor.

In top, mai este inclus si Brasovul, dar si Bucurestiul, cu deja vestitul club "Contele Dracula". Nu lipseste nici "mica Viena" - Timisoara, dar nici Maramuresul, cu Cimitirul Vesel si Inchisoarea Sighet. Pe langa locuri numai bune de vazut, cititorii au recomandat si locuri de cazare, semn ca au plecat multumiti de aici si mai ales, ca vor sa revina.

Ancheta in Italia, dupa accidentul aviatic in care a fost implicat un avion Carpatair... Cancelarul german, Angela Merkel, are un salariu mai mic decat mii de functionari ai Uniunii Europene...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x