Torturat și obligat să își asume fapte ce îi condamnau moartea. Ar fi fost gata să mărturisească tot și să moară

Un om de afaceri din Iran se declară norocos că se află în viață după ce a fost torturat de către autoritățile statului natal, sub pretextul că este spion pentru Israel dar și pentru asasinarea unor oameni de știință din Iran.

Un om de afaceri din Iran se declară norocos că se află în viață după ce a fost torturat de către autoritățile statului natal pentru a mărturisi asasinarea unor oameni de știință iranieni dar și faptul că ar fi un spion angajat de Israel.

Mazyar Ebrahimi locuiește acum în Germania și a povestit cea mai dură experiență a vieții sale. Bărbatul face lumină în cazul rivalității dintre agențiile de informații din Iran.

În anul 2012, Ebrahimi alături de alte 12 persoane au fost obligați să admită în timpul unei emisiuni televizate o serie de acuzații ce le erau aduse, care conduceau la pedeapsa cu moartea. Scenariul a fost scris de către Ministerul Informațiilor, una dintre cele două agenții de informații din Iran, care susținea faptul că a demontat o rețea de spionaj israeliană.

Mazyar Ebrahimi declară că a fost de acord să „mărturisească” după ce a fost torturat non-stop pentru aproximativ 40 de zile și nopți.

Înainte de a fi arestat, Ebrahimi conducea o companie specializată în înființarea studiorilor TV, iar datorită job-ului a călătorit mult în străinătate. Acesta consideră că un rival de-al său l-a acuzat că ar fi spion.

„Interogatoriii loveau tălpile picioarelor mele goale cu un cablu electric gros. Mi-au rupt piciorul. Bătăile au continuat timp de șapte luni.”

În anii 2010 și 2012 au fost asasinați patru oameni de știință iranieni, iar serviciul de informații a fost pus sub o presiune politică uriașă pentru a găsi autorii.

Ebrahimi a fost unul dintre cei 100 de suspecți de spionaj și declară că ar fi fost de acord să mărturisească și să moară decât să mai fie torturat.

Mărturisirea nu le-a fost de ajuns, interogatorii voiau mai mult

În anul 2011 o explozie masivă a distrus o fabrică de rachete condusă de corpul gardă revoluționar de elită din Iran. Sute de experți în domeniul rachetelor au fost uciși.

Ebrahimi a fost pus să își asume vina. "Interogatorul meu a spus:" Colegii nostri de la IRGC iti vor pune cateva intrebari. Vorbesti doar despre explozie, spui doar ce ti s-a spus "

Dintr-o dată, totul s-a oprit, Ministerul Informațiilor și-a cerut scuze. Ebrahimi și alți au rămas închiși 26 de luni, după care au fost eliberați în 2015.

Citește și
alec baldwin sta pe un scaun si are un microfon
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
audrey-kevin-colaj
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole

După eliberarea sa, Ebrahimi a depus o plângere împotriva Ministerului Informațiilor, televiziunii de stat din Iran și a mai multor ziare care l-au acuzat în mod fals că este un spion israelian. Însă și-a retras plângerea după ce un judecător i-a spus : "Cineva te-ar putea înjunghia în spate, pe o stradă întunecată. Ești tânăr, nu-ți asuma riscul."

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” a Marii Britanii. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri