Antena Căutare

TRAGEDIA anunțată la primele ore ale dimineții. Peste 20 de MORȚI. „Bestia din Est” este acum ÎN ROMÂNIA!!!

Europa rămâne marţi sub un val de frig provenind din Siberia - de la Baltica şi până la Marea Mediterană -, soldat cu cel puţin 24 de morţi în decurs de patru zile

Europa rămâne marţi sub un val de frig provenind din Siberia - de la Baltica şi până la Marea Mediterană -, soldat cu cel puţin 24 de morţi în decurs de patru zile.

Acest val de frig - numit ”Bestia din Est” de către presa britanică, ”Ursul din Siberia” în Olanda şi ”tunul de zăpadă” în Suedia sau ”Moscova-Paris” în Franţa - provoacă temeri cu privire la sănătatea celor mai fragili, a persoanelor fără adăpost sau peroanelor în vârstă şi perturbă transporturile.

Temperaturile urmează să rămână glaciale în noaptea de marţi spre miercuri. Spre exemplu, în Germania se aşteaptă -24°C, în Estonia -29°C, iar în Cehia -18°C.

Cel puţin 24 de persoane au murit din cauza frigului începând de vineri, şi anume nouă în Polonia - dintre care cinci în noaptea de luni spre marţi, patru în Franţa, trei în Cehia - persoane făr adăpost, cinci în Lituania, două în România - inclusiv o femeie în vârstă de 83 de ani găsită marţi acoperită de zăpadă în stradă - şi o persoană fără adăpost în Italia.

Articolul continuă după reclamă

În Estonia, frigul a făcut în februarie şapte victime.

De la un capăt la altul al Europei, mercurul cobora, iar instalaţiile încălzire mergeau din plin.

Grupul gazifer rus Gazprom a anunţat că a bătut timp de şase zile recorduri de export de gaze naturale zilnice spre Europa. Ultimul record a fost stabilit luni, la 666,8 milioane de metri cubi.

În Suedia, -39,6°C au fost înregistrate luni în Laponia, iar Austria a înregistrat -25,4° la Flattnitz (sud) - un record în februarie.

Londra a fost afectată marţi de ninsori puternice. Ziarele britanice au publicat fotografii cu canotori pe râul Cam, acoperit de zăpadă, şi valuri îngheţate la Weston-super-Mare.

ZĂPADĂ LA CAPRI

În Italia, Roma a înregistrat luni prima sa ninsoare din ultimii şase ani, S-au înregistrat -40°C la mai puţin de 100 de kilometri de Veneţia, în noaptea de duminică spre luni, la Dolina Campoluzzo (1.768 metri alturidine), iar la Napoli nu a mai nins aşa din 1956.

Pe Insula Capri, situl Pompei şi plajele au fost acoperite cu un strat subţire de zăpadă.

În Franţa, care nu s-a mai confruntat cu un asemenea frig din 2005, Golful Ajaccio, în Corsica, a fost acoperit de zăpadă marţi, un lucru nemaivăzut de 30 de ani.

În Germania, mercurul afişa -14°C la Berlin marţi. În noaptea dinainte s-au înregistrat -30,5°C pe Vârful Zugspitze (2.962 metri, cel mai înalt din ţară), un record după mai bine de 100 de ani în această perioadă a anului.

Temperaturile au scăzut, în aceeaşi noapte, la -20°C în sudul Poloniei, la -24,6°C în vestul Cehiei şi la -26°C în Lituania.

În Balcani era -1°C pe insula de obicei însorită Hvar, în Croaţia, în Albania s-au înregistrat minime istorice, la Kosovo -10°C, iar în munţii de la Sarajevo, în Bosnia -20°C.

În Elveţia s-au înregistrat -38°C la Glattalp (1.850 metri altitudine), un sit nelocuit, obişnuit cu extremele.

În Olanda, amatorii de patinaj au măsurat grosimea gheţii, insuficientă în pofida unor temperaturi de până la -10,1°C la Eindhoven (sud). În Germania, pompierii au inundat o parcare, pentru a crea un patinoar şi a-i descuraja pe oameni să se ducă să patineze altundeva.

Ninsoarea şi poleiul afectau transporturile. Întârzieri şi anulări au avut loc pe aeroportul londonez Heathrow, unde British Airways a anulat 60 de zboruri, sau la Nisa, pe Coasta de Azur franceză. Aeroportul din Golful Napoli a fost închis marţi dimineaţa din cauza unor ninsori ”neaşteptate”.

STALACTITE PE AUTOSTRADĂ

În Italia, o stalactită de gheaţă a căzut de pe un pod pe drumul de centură de la Torino, a spart un parbriz, dar l-a cruţat pe şoferul îngrozit.

În Croaţia, linia feroviară Zagreb-Split a fost oprită. În România, trei porturi de la Marea Neagră au fost închise, dar şi aeroportul din Varna, în Bulgaria.

Accidentele rutiere s-au multiplicat în Germania, pe coasta Balticii şi în Suedia.

Instituţiile şcolare au fost perturbate în continuare în numeroase ţări din Europa, iar îndemnurile la vigilenţă pe reţele de socilizare s-au multiplicat.

În Belgia, o măsură fără precedent, luată în weekend, la Etterbeek, în regiunea Bruxellesului, care a obligat persoanele fără adăpost să intre într-un refugiu s-a extins. Namur, Charleroi şi Verviers (sud) şi-au autorizat poliţiile locale să acţioneze în acest sens.

La Roma, 400 de locuri suplimentare le-au fost deschise persoanelor fără adăpost, care au ajuns astfel la 1.700 de locuri. La Berlin, unde centrele de primire erau pline în proporţie de 90%, s-au instalat 100 de paturi suplimentare.

Decizie fără precedent! Mașinile diesel vechi, din Germania, interzise în oraș: ”Este o zi mare pentru aerul pur”... Țara din Europa care își va schimba numele! Cum se va numi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x