Antena Căutare

Trei milioane de oameni au fost salvați de la moarte în ultimele trei luni. Izolarea i-a scăpat de coronavirus

Trei milioane de oameni au fost salvați de la moarte în perioada de izolare. Restricţiile instituite pe scară largă care au inclus închiderea magazinelor şi a şcolilor au redus nivelurile de transmitere a COVID-19 în Europa suficient de mult pentru a ţine sub control îmbolnăvirile evitându-se peste trei milioane de decese

Trei milioane de oameni au fost salvați de la moarte în ultimele trei luni. Izolarea i-a scăpat de coronavirus
Trei milioane de oameni au fost salvați de la moarte în ultimele trei luni | Profimedia Images

În cadrul unui studiu bazat pe metoda modelării referitor la impactul măsurilor de izolare în 11 state, cercetători de la Imperial College London au spus că restricţiile draconice impuse, mare parte, în luna martie, au avut un ''efect substanţial'' şi au contribuit la scăderea ratei de reproducere a infecţiei sub valoarea unu până la începutul lunii mai.

La începutul lunii mai, aproximativ 15 milioane de oameni, din 11 tări, erau infectați

Echipa de cercetători a estimat că până la începutul lui mai, un număr cuprins între 12 şi 15 milioane de persoane din 11 ţări - Austria, Belgia, Marea Britanie, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Norvegia, Spania, Suedia şi Elveţia - au fost infectate cu COVID-19.

Ei au libertate! Țara care nu mai are niciun caz de coronavirus și a ridicat constrângerile: "Ultimul caz nu mai are simptome de 48 de ore, e vindecat!"

Comparând numărul deceselor înregistrate cu cel al deceselor prognozate prin metoda folosită în cadrul studiului în lipsa introducerii măsurilor de izolare, cercetătorii au ajuns la concluzia că au fost prevenite circa 3,1 milioane de decese.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un al doilea studiu realizat de cercetători din Statele Unite, publicat alături de cel al Imperial College London în revista Nature, a estimat că strategiile împotriva transmiterii noului coronavirus implementate în China, Coreea de Sud, Italia, Iran, Franţa şi Statele Unite au prevenit sau au întârziat apariţia a circa 530 de milioane de cazuri de COVID-19.

Ei au libertate! Țara care nu mai are niciun caz de coronavirus și a ridicat constrângerile: "Ultimul caz nu mai ar... Organizația Mondială a Sănătății nu vrea relaxare. Mesaj tranșant pentru guvernele lumii: „Situația se agravează”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x