Antena Căutare

Turcia ameninta cu inghetarea relatiilor cu UE din cauza Ciprului

Turcia ameninta ca va ingheta relatiile cu Uniunea Europeana daca situatia din Cipru nu va fi rezolvata prin negociere pana in iulie 2012, cand Cipru urmeaza sa preia presedintia semestriala a Uniunii, conform declaratiilor vicepremierului turc Besir Atalay, citat de AFP.

Daca negocierile nu vor avea un rezultat pozitiv si daca UE va incredinta presedintia Ciprului de Sud, criza va fi in principal intre UE si Turcia. Deoarece noi vom ingheta relatiile cu UE


Turcia nu recunoaste Cipru si este singurul stat care a recunsocut Republica turca a Ciprului de Nord, unde traieste majoritatea turca din insula.

Premierul turc Recep Erdogan a amenintat, la randul sau, de mai multe ori, cu inghetarea relatiilor cu UE din cauza situatiei din Cipru: "Daca nu va fi gasita o solutie privind impartirea Ciprului, Turcia va ingheta relatiile cu Uniunea Europeana pe durata presedintiei cipriote", a aratat premierul turc.

"Vreau sa spun clar: vom ingheta toate raporturile cu UE. Nu putem discuta cu administratia cipriota greaca", a adaugat acesta.

In 2004, cipriotii greci au respins, prin referendum, un plan ONU de reunificare, plan acceptat insa de cipriotii turci. La scurt timp, sectorul grec al insulei a aderat la UE.

Sursa: Antena3

VIDEO! Avion prabusit in SUA: "Un barbat a fost taiat in doua, e sange peste tot!"... Patru hoti romani au spart 23 de vile din Ibiza. Printre pagubiti, fostul fotbalist Patrick Kluivert...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x