Antena Căutare

Turcia eliberează zeci de mii de deținuți, de teama noului coronavirus

Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan a depus un proiect de lege vizând eliberarea a 45.000 de deţinuţi, cu scopul de a limita riscul unei contaminări cu noul coronavirus în închisori, relatează Reuters.

Alt text pregătit de AKP şi aliaţii săi prevede o ajustare a pedepsei deţinuţilor, care urmează să fie plasaţi în arest la domiciliu.

Problema riscului carceral, în contextul în care supraaglomerarea favorizează o răspândire a SARS CoV-2, îngrijorează un mare număr de ţări din lume.

Populaţia carcerală în Turcia - în care închisorile sunt saturate - este estimată la 300.000 de deţinuţi.

În virtutea acestor popuneri prezentate marţi, deţinuţii care au ispăşit jumătate din pedeapsă pot fi eliberaţi - cu excepţia condamnaţilor de terorism, trafic de droguri, crime de natură sexuală şi omor sau violenţe împotriva femeilor, a precizat pentru presă deputatul AKP Cahit Ozkan.

Citește și: Viktor Orban a obținut o „lege coronavirus”. Opoziția din Ungaria acuză că îi dă puteri nelimitate

Deţinuţii care vor beneficia de o eliberare provizorie urmează să fie plasaţi în arest la domiciliu.

De această măsură pot beneficia deţinuţi în vârstă de peste 65 de ani şi femei care au copii în vârstă de până în şase ani.

Aceste iniţiative urmează să fie dezbătute în Parlament - în care AKP dispune cu ajutorul aliaţilor săi de o majoritatea absolută - începând de marţea viitoare.

Turcia înregistra luni 10.827 de contaminări cu noul coronavirus - la mai puţin de trei săptămâni după ce a înregistrat primul caz - şi 168 de decese.

„Tatăl meu a murit singur într-un spital. Cel mai mare regret este că nu am putut să-i spun la revedere”. Replica neaște... Zi neagră pentru Spania! RECORD de decese din cauza COVID-19, în 24 de ore! Câți oameni au fost uciși de coronavirus...
Horoscopul săptămânii 30 ianuarie – 5 februarie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 30 ianuarie – 5 februarie 2023 aduce vești bune pe plan profesional...
Horoscopul zilei de 31 ianuarie 2023. Taurii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 ianuarie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Ce spune culoarea părului tău despre tine. Tipul de personalitate pe care îl ai
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x