Antena Căutare

Ultima zi a jubileului reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a salutat, de la balconul palatului Buckingham, zecile de mii de oameni adunati sub o ploaie fina, inchizand astfel "Jubileul de diamant" - aniversarea a 60 de ani de domnie. Regina a aparut la balconul decorat cu drapele rosii si aurii, alaturi de cinci membri ai familiei regale, printre care fiul sau, printul Charles, si nepotii sai William si Harry, informeaza AFP.

Ultima zi de festivitati dedicate jubileului reginei Marii Britanii a inceput cu un serviciu religios, sustinut de arhiepiscopul de Canterbury, Dr. Rowan Williams, la Catedrala Sfantul Paul, unde a avut loc casatoria printului Charles cu printesa Diana, in 1981.

Iar ceremoniile s-au incheiat cu o parada militara, prin centrul Londrei, in timpul careia regina si Ducele a salutat multimile adunate pe strazi. Din pacate, printul consort, Ducele de Edinburgh, a lipsit de la ceremonie, dupa ce luni a fost spitalizat din cauza unei infectii urinare.

Jubileulmde Diamant a debutat intr-unul din locurile preferate ale reginei, si anume la hipodrom, pe circuitul de la Epsom urmand sa fie organizat traditionalul derby britanic, ajuns la cea de-a 232-a editie.

Iar cea mai importanta zi a jubileului a fost duminica, cand o flotila alcatuita din 1.000 de ambarcatiuni a navigat pe Tamisa. Eveniment nautic de la Londra a fost apreciat drept cel mai mare din ultimii 350 de ani.

Printre artistii care i-au incantat pe cei peste 12.000 de oameni veniti alaturi de Regina Elisabeta a II-a s-au numarat, Elton John, Stevie Wonder, McCartney, Clif Richard, Robbie Williams, Jessie J, Annie Lennox, Tom Jones, Madness si Cliff Richard.

Foto: Intactimages / EPA

Un seism de 5,2 grade pe scara Richter s-a produs in Italia... Siria: Rusia isi ia mana dupa Bashar Al-Assad...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x