Antena Căutare

Jaf inspirat din „La Casa de Papel”: Un roman din Belgia a jefuit Monetăria Regală

Poliția din Bruxelles a reținut doi suspecți de jaf la Monetăria Regală, unul din ei fiind un tânăr din România. Hoții au avut nenorocul de a fura monede și bancnote scoase din circulație, fără nicio valoare.Acțiunea lor amintește de serialul popular „La Casa de Papel”.

Jaf inspirat din „La Casa de Papel”: Un roman din Belgia a jefuit Monetăria Regală
La Casa de Papel | NewMonery.ro

Un jaf în stilul celebrului serial "La Casa de Papel" s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri, protagoniștii fiind doi suspecți cu vârste cuprinse între 21-22 de ani, de origine nord-africană și română - au furat câteva kilograme de monede și bancnote euro deteriorate și scoase din circulație, ce urmau să fie casate, relatează nieuwsblad.be.

Citește și: Maria Simion a lansat o colecţie de haine inspiratã din serialul fenomen “Casa de Papel”

Suspecții au fost prinși în scurt timp în Pachecolaan, iar asupra lor dețineau fiecare câte 5 kilograme de monede și bancnote despre care nu știau că sunt fără valoare. Anchetatorii spun că există și un al treilea suspect, dar acesta a reușit să dispară.

Polițiștii au relatat că suspecții au intrat în clădirile Trezoreriei din Handelsstraat de unde ar fi furat mai mulți saci cu bani.

Francisc Adyns, purtătorul de cuvânt al Trezoreriei, a confirmat că banii furați nu au nicio valoare. „Erau unități monetare deteriorate, care nu mai pot fi utilizate. În clădire nu se păstrează monede utilizabile și de aceea credem că tâlharii erau amatori", a declarat pentru sursa citată.

După audieri, cei doi suspecți au fost eliberați. „Trebuie să se prezinte în instanță pe 5 martie", a declarat Denis Goeman, procurorul care se ocupă de caz.

Suspecții au declarat în timpul audierilor că au fost inspirați de popularul serial Netflix „La Casa de Papel”. Ei spun că au intrat în clădirea monetăriei sub pretextul vizionării unei partide de fotbal și au rămas în interior după ce clădirea a fost închisă pentru public. Anchetatorii, însă, au constatat că intrarea în clădire a fost forțată.

Citește și: Neymar va juca în serialul „La Casa de Papel". Ce personaj va interpreta

La Casa de Papel

Casa de Papel este un serial de televiziune spaniol, genul thriller, creat de Álex Pina pentru postul spaniol de televiziune Antena 3.

Un om misterios, care se numește El Profesor („Profesorul”), planifică înfăptuirea celui mai mare jaf din istorie. Pentru a realiza planul ambițios, recrutează o bandă de opt persoane cu anumite abilități și care nu au nimic de pierdut.

Scopul este acela de a intra în Monetăria Regală a Spaniei, astfel încât să poată tipări 2,4 miliarde de euro. Pentru a face acest lucru, au nevoie de unsprezece zile de izolare, timp în care vor trebui să se ocupe de șaizeci și șapte de ostatici și de forțele de elită ale Poliției. În partea a 3-a, banda se reunește pentru a salva un membru capturat, de data aceasta ținta fiind Banca Națională a Spaniei.

Monetăria Regală din Belgia nu mai bate monedă euro din 2017, activitatea fiind mutată în Olanda.

O nouă practică înnebunește tinerii din întreaga lume. Pielea lor este schimbată în negru... Încă un deces în Italia. Numărul morților a ajuns la cinci în nordul Peninsulei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x