Antena Căutare

Un nou vaccin creat în Elveția ar putea fi administrat în masă. Imunitate cu un virus "fals", creat în laborator, salvarea împotriva coronavirusului

Un vaccin nou creat în Elveţia ar putea fi administrat în masă, începând cu luna octombrie. Specialiștii în medicină intenționează să obțină imunitate cu ajutorul un virus "fals", creat în laborator, iar aceasta ar puta fi salvarea împotriva Covid-19, la nivel mondial.

Un nou vaccin creat în Elveția ar putea fi administrat în masă. Imunitate cu un virus "fals", creat în laborator, salvarea împotriva coronavirusului
Un nou vaccin creat în Elveția ar putea fi administrat în masă, din octombrie | Hepta

Imunizarea în masă a populaţiei elveţiene cu ajutorul unui vaccin creat împotriva noului coronavirus ce provoacă maladia respiratorie COVID-19 ar putea să înceapă în această ţară în luna octombrie, a anunţat imunologul Martin Bachmann, citat de DPA.

Agenţia Elveţiană pentru Produse Terapeutice, Swissmedic, a confirmat că poartă discuţii în acest sens cu mai mulţi oameni de ştiinţă, inclusiv cu Martin Bachmann, care lucrează la Spitalul Universitar din Berna.

Citește și: Coronavirusul s-ar putea transmite și pe cale sexuală! Cercetătorii au aflat motivul pentru care mor mai mulți bărbați din cauza Covid-19

"Acest calendar este extrem de optimist, dar nu este complet exagerat", a declarat Lukas Jaggi, purtător de cuvânt al Swissmedic, în această săptămână.

"Ţinând cont de urgenţa cauzată de pandemia de coronavirus, vorbim despre câteva săptămâni, nu de câteva luni, în ceea ce priveşte procedurile de avizare", a adăugat el.

Dacă noul vaccin va îndeplini criteriile cerute, decizia de aprobare a sa ar putea fi luată înainte de încheierea acestui an, a precizat acelaşi purtător de cuvânt.

Imunitate cu un virus "fals" creat în laborator, salvarea împotriva coronavirusului

Martin Bachmann a declarat în faţa jurnaliştilor elveţieni că a realizat deja cu succes mai multe teste pe şoareci. Cercetătorul elveţian a folosit secvenţa genetică a virusului SARS-CoV-2, pe care experţii din China au publicat-o în luna ianuarie, pentru a izola anumite proteine ce permit virusului să se ataşeze de celulele umane.

Citește și: Doi medici s-au trezit bronzați din cap până-n picioare, fără să fi stat la plajă! Unul dintre ei: „Când am aflat ce mi s-a întâmplat, m-am speriat!” – FOTO

Apoi, el a folosit acea secvenţă genetică pentru a construi un tip de virus "fals", care nu îi îmbolnăveşte pe oameni, dar care declanşează o reacţie imunitară ce îi permite organismului uman să se apere de adevăratul virus (SARS-CoV-2).

Parteneri din China şi Letonia sunt implicaţi în dezvoltarea acestui vaccin.

Măsurile de relaxare vor fi ridicate pe 4 mai. Italia iese din casă înaintea României... Aproape 2.000 de lei, în mână, pentru cei care acceptă să li se facă vaccinul anti-coronavirus. Ce criterii trebuie înde...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x