Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Vaccin anti-coronavirus. S-au înregistrat rezultate promițătoare după primele teste pe oameni, anunțate de compania americană Moderna

Moderna, compania de biotehnologie din Massachusetts care s-a implicat în cursa contracronometru pentru găsirea unui vaccin împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2, a înregistrat rezultate bune după prima fază a testării pe oameni a vaccinului anti-COVID-19.

Vaccin anti-coronavirus.

Moderna a anunțat luni că rezultatele preliminare obținute după primele teste de siguranță efectuate pe oameni sunt promițătoare.

Compania intenționează să lansese o testare clinică pe scară largă, în iulie, pentru a vedea dacă vaccinul funcționează într-adevăr.

În testele clinice preliminare desfășurate pe 45 de voluntari și conduse de Institutele Naţionale de Sănătate (NIH) din SUA, opt pacienți care au fost monitorizați timp de o lună și jumătate, vaccinul, administrat în doze mici și medii, a determinat formarea de anticorpi în sânge la un nivel similar sau chiar în cantitate mai mare decât în cazul pacienților care au făcut boala și s-au însănătoșit.

Situație fără precedent! Se reînnumără cazurile de covid la Suceava după ce s-ar fi raportat 700 în plus: "Au fost găsite multe date ale unor persoane care nu pot fi identificate"

Asta ar sugera, dar nu ar dovedi, că vaccinul experimentat de Moderna poate asigura o anumită imunitate, a anunțat compania de biotehnologie.

Oamenii de știință încearcă să înțeleagă ce nivel de anticorpi are efect împotriva coronavirusului SRAS-CoV-2 și cât de mult durează protecția.

Vaccinul pare să indice un răspuns la doză, ceea ce înseamnă că persoanele care au primit doze mai mari au înregistrat niveluri mai mari de anticorpi.

Vaccinul anti-COVID-19 nu a avut efecte adverse grave

Denumit mRNA-1273, vaccinul s-a dovedit a fi sigur și bine tolerat în etapa preliminară a studiului, după cum a anunțat compania. Un singur voluntar a avut ca efect advers înroşirea zonei unde i-a fost administrat vaccinul. În plus, nu au fost observate efecte adverse serioase.

Vaccinul produs de Moderna a obținut undă verde pentru a începe a doua etapă a testării clinice pe oameni, iar săptămâna trecută autoritățile de reglementare din SUA i-au dat statut de „procedură rapidă” pentru accelerarea revizuirii reglementărilor.

Vaccinul de la Oxford o bombă biologică: șase maimuțe injectate = șase maimuțe infectate pe loc. Marea Britanie va fi prima ţară care va avea acces la vaccin

„Investim pentru a crește producţia astfel încât să putem maximiza numărul de doze cu scopul de a proteja cât mai mulți oameni de coronavirusul SARS-CoV-2”, a declarat CEO-ul Moderna, Stephane Bancel.

Specialiștii estimează că dezvoltarea, inclusiv cu studii clinice pe oameni, unui vaccin sigur și eficient împotriva COVID-19 durează între 12 și 18 luni.

Compania Moderna a semnat deja contracte cu firma elveţiană Lonza Group AG şi cu guvernul SUA pentru a produce cantități mari de vaccin.

Vaccin anti-coronavirus. S-au înregistrat rezultate promițătoare după primele teste pe oameni, anunțate de compania americană Moderna

Opt vaccinuri anti-COVID-19 sunt în faza de testare

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că opt vaccinuri anti-COVID-19 sunt în studiile clinice, în faza 1 și 2 de testare pe oameni.

Avertisment teribil de la Dr. Anthony Fauci: "Vaccinul împotriva COVID-19 poate agrava infecția". S-a început crearea serului din 14 ianuarie, dar nu s-a spus nimic

Faza 1 de testare pe oameni, în care numărul maxim de voluntari admiși nu trece de 50, vizează stabilirea dozei maximă tolerată și a celei minime eficiente.

Faza 2 a studiilor clinice urmărește determinarea eficacității vaccinului și a efectelor adverse.

Potrivit OMS, companiile care au efectuat studii clinice pe oameni pentru un vaccin împotriva COVID-19 sunt:

  • CanSino Biological Inc./Beijing Institute of Biotechnology – Faza 1 şi 2 de testare
  • Moderna/NIAID – Faza 1 şi 2 de testare
  • Wuhan Institute of Biological Products/Sinopharm – Faza 1 şi 2 de testare
  • Beijing Institute of Biological Products/Sinopharm – Faza 1 şi 2 de testare
  • Sinovac – Faza 1 şi 2 de testare
  • University of Oxford – Faza 1 şi 2 de testare
  • BioNTech/Fosun Pharma/Pfizer – Faza 1 şi 2 de testare
  • Inovio Pharmaceuticals – Faza 1 de testare.

Coronavirus în România, 19 mai 2020, Live Update. Încă 11 persoane infectate cu noul coronavirus au murit în România​

Din cele opt companii care testează aceste vaccinuri, patru sunt din China, două din SUA, una din Marea Britanie, iar o alta reprezintă o combinaţie între o companie americană, chineză şi germană.

Recomandari