Antena Căutare

Update // Bilant negru in Chile: 700 de morti si 2 milioane de oameni afectati

Peste 700 de morti, zeci de oameni disparuti, 2 milioane de oameni afectati si 500 de mii de locuinte distruse. Acesta este ultimul bilant provizoriu al cutremurului de 8,8 pe scara Richter, care s-a produs, ieri, in Chile.

De frica replicilor seismice, oamenii au petrecut noaptea pe strazi. Echipele de salvare continua sa caute supravietuitori printre mormanele de ruine.
"O catastrofa de proportii imense." Asa descriu autoritatile chiliene situatia cu care se confrunta. Oficialii au confirmat si impactul unor valuri seismice pe litoralul chilian. Intre timp, aeroportul international din Chile ramane inchis.
"Se fac evaluarile necesare pentru a oferi ajutor familiilor si tuturor celor care se afla in situatii dificile, vrem sa aflam daca exista si alte victime si sa acordam asistenta medicala celor care au nevoie", a declarat Michelle Bachelet, presedintele statului Chile, care a indemnat insa populatia sa isi pastreze calmul.
In spitale insa, numarul ranitilor creste de la o ora la alta. Iar multi chilieni au hotarat sa paraseasca tara, de frica replicilor seismice.
Epicentrul seismului din Chile a fost localizat in apropiere de orasul Maule, la 91 de kilometri de cel de-al doilea oras ca marime din Chile, Conception, unde locuiesc peste 200.000 de persoane. Aici s-au inregistrat si cele mai mari
pagube materiale.
Peste 70 de replici
Institutul seismologic american a anuntat ca s-au inregistrat peste 70 replici foarte puternice, cu magnitudini de peste 5. Cea mai puternica replica a avut 6,9. Seismologii avertizeaza populatia ca vor urma si alte replici.


Cutremur de 8,8 grade pe scara Richter in Chile!... Primele elemente ale scutului american antiracheta ajung in aprilie, in Polonia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x