Antena Căutare

VIDEO! De cand a izbucnit criza cazinourile din Italia au devenit neincapatoare

Tot mai multi locuitori ai Peninsulei isi incearca norocul la jocurile electronice. Singurii care castiga sunt membrii Mafiei. Temutele familii mafiote fac profituri de zeci de miliarde de euro de pe urma dependentilor de jocuri de noroc.

In Italia, aproape toate sectoarele economiei sunt lovite de criza. Unul in schimb, prospera de pe urma ei: industria jocurilor de noroc. Aparatele care te ademenesc sa castigi bani sunt peste tot. Potrivit statisticilor, e un aparat la 150 de oameni.

Multi italieni joaca, putini castiga. Jocurile de noroc se dovedesc a fi o afacere prospera atat pentru statul italian, cat si pentru patroni. Dar, potrivit unui nou studiu, adevaratul castigator este mafia! Peste 40 de clanuri mafiote ar fi implicate in jocurile de noroc si obtin un profit de 80 de miliarde de euro pe an, arata unele estimari. Adica, de 10 ori mai mult decat statul italian.

Sunt voci care spun ca jocurile de noroc sunt mai profitabile decat prostitutia sau drogurile. Jocurile de noroc sunt "noua frontiera" a mafiei. Avem in Italia peste 400 de mii de aparate de joc, iar mafia a reusit sa le manipuleze microcipurile, astfel incat doar 20 la suta din profituri sunt taxate. Restul, revine mafiei.

800 de mii de jucatori sunt dependenti de jocurile de noroc. Iar aceasta dependenta nu este recunoscuta, oficial, ca boala. Dar, odata recunoscuta, costurile vindecarii acestor oameni vor fi mai mari decat cele 8 miliarde de euro pe care statul le castiga de pe urma lor.

Cu profituri de 100 de miliarde de euro in 2011, industria jocurilor de noroc a postat Italia pe locul intai in Europa si pe pozitia a treia in lume



Foto:rivierahotel.com

3 morti intr-un atac armat in Franta, in fata unei sinagogi evreiesti... VIDEO! Clima extrema in SUA: Iarna in sud-vest, vara in centru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x