Antena Căutare

VIDEO! Japonia: Valul apocaliptic, surprins de un cameraman amator

Imagini apocaliptice au fost surprinse de un cameraman amator, care a filmat uriasul val seismic ce a devastat zonele de coasta ale Japoniei. Aproape 10.000 de oameni au murit sau sunt dati disparuti in urma cutremurului de vineri, cu magnitudinea de 8,9 urmat de tsunami. Sapte replici de peste 5 grade s-au inregistrat doar in interval de o ora, luni dimineata, iar specialistii spun ca activitatea seismica va mai continua.

Luni dimineata, doua noi explozii s-au produs la centrala nucleara de la Fukushima (la reactorul 3). Cu doua zile in urma, si reactorul numarul 1 al centralei fusese afectat de o explozie. Peste 310.000 de oameni din jurul centralei au fost deja evacuati.

La ora 11.00 ora locala - ora 4.00 a Romaniei, o explozie a zguduit reactorul numarul trei de la Fukusima. Un perete al cladirii a fost distrus. La scurt timp, centrala s-a zdruncinat din nou. 600 de oameni, care se mai afla inca pe o raza de 20 de kilometri in jurul centralei, au primit ordin sa ramana in case.

La mai putin de 24 de ore de la cutremurul cu magnitudinea 9 centrala Fukusima s-a zguduit pentru prima data. Atunci, alarma s-a dat la reactorul numarul unu.

Situatia ar putea deveni si mai grava la Fukushima. Sistemul de racire al reactorul numarul 2 al centralei este acum "in pana".

In plus, 7 cutremure cu magnitudine mai mare de 5 s-au inregistrat, astazi, intr-o singura ora, in nord-estul Japoniei. Aproape 10.000 de oameni sunt, in continuare, disparuti dupa dezastrul de vineri.

Sursa: Antena3

UPDATE! Alerta nucleara la inca o centrala japoneza!... Trupe saudite si din Emiratele Arabe Unite, in Bahrein. Opozitia acuza “ocupatia straina”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x