Antena Căutare

VIDEO! Turistii din Olanda au interzis la cannabis

De ieri, s-a interzis consumul de cannabis pentru turistii din Olanda. Deocamdata doar in cateva regiuni insa masura contestata de consumatori, va intra in vigoare in toata tara, de anul viitor.

Olandezii da, turistii ba. Cam asa suna decizia autoritatilor care starneste deja nemultumiri profunde. Trei provincii din sudul Olandei de la granita cu Belgia si Germania nu mai au voie cu niciun chip sa comercializeze tigarile cu cannabis niciunui cetatean care nu demonstreaza cu acte ca e olandez.

Cei mai indignati de faptul ca nu mai pot consuma cannabis in cafenele sunt belgienii.

Primarul din Maastricht a primit deja plangeri de la 300 de patroni de cafenele. Cu totii cer anularea legii si ameninta ca vor ataca masura si la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. E discriminare, spun toti, in cor.

Cat despre olandezi, ei vor putea intra in astfel de cafenele numai cu buletinul sau cu un permis special. Informatiile despre membrii cafenelelor nu vor fi utilizate in niciun alt scop decat acela de a verifica daca respectivii oameni sunt sau nu pe listele localurilor.

In Olanda functioneaza aproximativ o mie de astfel de cafenele. Interzicerea consumului printre turisti le vor afecta serios afacerile si implicit veniturile. Mai ales ca, din 2013 legea se va extinde in toata tara.

Janos Ader a fost votat noul presedinte al Ungariei... Bogatasii americani renunta la cetatenie pentru a scapa de taxe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x