Antena Căutare

Volodimir Zelenski, despre cât va mai dura războiul din Ucraina: "Am mult mai multe informaţii decât unele instituţii media"

Volodimir Zelennski a vorbit națiunii din nou, dar de data acesta el a subliniat cât poate să mai dureze războiul declanșat de armată rusă în Ucraina. Reamintim că între 2.500 şi 3.000 de soldaţi ucraineni au murit în război, potrivit informațiilor oferite de președintele Ucrainei.

Volodimir Zelenski, despre cât va mai dura războiul din Ucraina: "Am mult mai multe informaţii decât unele instituţii media" Galerie
Volodimir Zelenski, despre cât va mai dura războiul din Ucraina | Getty

În cea mai recentă intervenţie video a preşedintelui Zelenski adresată naţiunii, el spune că este dificil de prezis cât va dura războiul, scrie BBC.

Zelenski a vorbit naţiunii despre cât va dura războiul: "Am mult mai multe informaţii decât unele instituţii media despre intenţiile şi capacităţile armatei ruse"

Pre;edintele Uncrainei spune că doi factori vor determina durata conflictului și îi explică: „Succesul armatei noastre pe câmpul de luptă este cu adevărat semnificativ”, spune Zelenski. "Important din punct de vedere istoric. Dar încă nu este suficient pentru a ne curăţa pământul de ocupanţi. Îi vom învinge şi mai mult", spune el.

Volodimir Zelenski mai adugă: "Sancţiunile împotriva Rusiei sunt foarte semnificative. Dureroase din punct de vedere economic. Dar încă insuficiente pentru ca maşina militară rusă să rămână fără mijloace de subzistenţă. Noi provocăm altele mai puternice, mai distructive", relatează news.ro.

Acesta a continuat: „Dacă cineva spune: an sau ani, eu răspund: poţi face războiul mult mai scurt. Cu cât vom obţine armele pe care le-am cerut mai multe şi mai devreme, cu atât poziţia noastră va fi mai puternică şi cu atât mai repede va veni pacea".

Citește și: Joe Biden se pregătește să meargă personal la Kiev. Iată ce declarații a făcut Președintele SUA

Preşedintele Zelenski: Între 2.500 şi 3.000 de soldaţi ucraineni au murit în război

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că între 2.500 şi 3.000 de soldaţi ucraineni au murit în războiul cu Rusia şi alţi 10.000 au fost răniţi, scrie Reuters.

Preşedintele Zelenski a declarat că situaţia militară din sudul şi estul ţării este „încă foarte dificilă”, în timp ce a lăudat lupta forţelor sale armate.

Citește și: De ce Volodimir Zelenski poartă doar haine verzi de la începutul războiului. Ce semnificație are culoarea

"Succesele armatei noastre pe câmpul de luptă sunt cu adevărat semnificative, semnificative din punct de vedere istoric. Dar încă nu sunt suficiente pentru a curăţa pământul nostru de ocupanţi. Îi vom mai bate", a spus Zelenski într-o intervenţie video de noaptea târziu, solicitând din nou ca aliaţii să trimită arme mai grele şi un embargo internaţional asupra petrolului rusesc.

Rusia a declarat că a lovit ceea ce a descris ca fiind o fabrică de la periferia Kievului care producea şi repara rachetele antinavă, ca represalii pentru scufundarea de joi a navei amiral Moskva a flotei de la Marea Neagră.

Citește și: Ce spune Vladimir Putin despre negocierile de pace cu Ucraina. Anunțul făcut de președintele Rusiei

Ucraina a spus că una dintre rachetele sale a provocat scufundarea crucişătorului Moskva, un simbol puternic al rezistenţei sale la un inamic mai bine înarmat. Moscova a declarat că nava s-a scufundat în timp ce era remorcată, după un incendiu provocat de o explozie de muniţie.

Statele Unite consideră că Moskva a fost lovit de două rachete ucrainene şi că au existat victime, deşi cifrele sunt neclare, a declarat un înalt oficial american.

Rusia a spus că peste 500 de marinari de la bordul navei Moskva au fost evacuaţi după explozie. Nici această afirmaţie, nici evaluarea SUA nu au putut fi verificate în mod independent.

Joe Biden se pregătește să meargă personal la Kiev. Iată ce declarații a făcut Președintele SUA... Povestea impresionantă a unei mame surogat din Ucraina, salvată din calea războiului de femeia căreia i-a ținut copilul ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 2: Rum Baba cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 2: Rum Baba cu fructe de pădure Joi, 04.04.2024, 15:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x