Antena Căutare

Wilko Johnson a murit. A fost chitaristul trupei Dr. Feelgood și actorul care l-a interpretat pe Ser Ilyn Payne în Game of Thrones

Wilko Johnson, chitaristul trupei britanice Dr. Feelgood, și actorul care l-a interpretat pe Ser Ilyn Payne în Game of Thrones a murit la vârsta de 75 de ani.

Wilko Johnson, la chitară Galerie
Wilko Johnson, chitaristul trupei britanice Dr. Feelgood, și actorul din Game of Thrones a murit la 75 de ani | Profimedia

Liderul trupei britanice Dr. Feelgood și actorul car ea jucat două sezonae în Game of Thrones s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani, în locuința sa din estul Londrei, potrivit BBC.

Pe pagina de Facebook a artistului a fost publicat anunțul trist al morții acestuia: „Acesta este anunțul pe care nu ne-am dorit niciodată să-l facem și o facem, în numele familiei lui Wilko și al trupei, cu inima strânsă: Wilko Johnson a murit. S-a stins liniștit în somn, în casa sa din Westcliff On Sea, în seara zilei de luni, 21 noiembrie 2022. Avea 75 de ani.
Vă mulțumim pentru că ați respectat intimitatea familiei lui Wilko în aceste momente foarte triste și vă mulțumim tuturor pentru că ați fost un sprijin extraordinar de-a lungul vieții incredibile a lui Wilko”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: House of the dragon, audiență record pentru primul episod lansat. Cât de mulți oameni l-au vizionat

Cine a fost Wilko Johnson. Artistul a murit la 75 de ani

Wilko Johnson a devenit celebru cu trupa de pub-rock Dr Feelgood din anii '70, iar mai târziu a cântat cu Ian Dury, înainte de a se lansa într-o carieră solo. De asemenea, a jucat în două sezoane din Game Of Thrones în rolul călăului mut Ser Ilyn Payne.

În urmă cu zece ani Wilko Johnson a fost diagnosticat cu un cancer pancreatic în stadiu terminal, însă testele efectuate ulterior au descoperit că, de fapt, cancerul pancreatic al chitaristului era o tumoră neuroendocrină rară și mai puțin agresivă.

Citește și: Hafthor Bjornsson, actorul din "Game of Thrones", a slăbit extrem de mult. Cum arată acum

Muzicianul a refuzat atunci chimioterapia pentru a porni într-un turneu de adio.

"Decizia a fost destul de ușoară - chimioterapia nu putea face altceva decât să-mi prelungească viața pentru o perioadă relativ scurtă și m-am gândit că mai bine m-aș bucura de sănătatea care mi-a mai rămas", a declarat el pentru BBC pe vremea aceea.

Citește și: De ce a murit, de fapt, Bruce Lee. Cercetătorii susțin că au descoperit cauza reală a morții legendei artelor marțiale

Wilko Johnson a suferit o operație de 11 ore, în urma căreia i-au fost îndepărtate pancreasul, splina și părți din stomac și intestine, iar în 2014 a fost declarat vindecat de cancer.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x