Antena Căutare

Zeci de morti si raniti: Fortele de ordine siriene au deschis focul asupra manifestantilor

Fortele de securitate siriene au deschis focul asupra activistilor pro-democratie care protestau, vineri, in orasul Hama (centrul Siriei), pentru a-i impiedica sa ajunga aproape de un sediu al partidului de guvernamant Baath, a relatat un martor, informeaza Hotnews.

Cel putin 15 persoane au fost ucise si cateva zeci au fost ranite, vineri, de fortele de securitate, care au deschis focul pentru a dispersa zecile de mii de manifestanti care au defilat in Siria, au declarat martori si militanti pentru drepturile omului, citati de AFP.

Cel putin opt persoane au fost ucise in localitatea Ezreh, in provincia Deraa, situata la sud de Damasc, au precizat ei. A noua persoana a fost ucisa la Hirak, tot in provincia Deraa, epicentrul miscarii de contestare a regimului lui Bashar al-Assad, lansata la 15 martie.

Alte sase persoane au fost ucise la Duma, o localitate situata la 15 kilometri nord de Damasc, potrivit surselor citate.

Potrivit unor informatii neconfirmate, s-au inregistrat victime si la Homs, precum si in cartierele Maadamiyah, Zmalka si al-Qabun, din Damasc.

Zeci de mii de persoane au manifestat vineri in Siria, una dintre cele mai importante mobilizari de la inceputul miscarii de contestare, la 15 martie.

Foto: ctv.ca

Peste 100 de romi de origine romana au ocupat Bazilica San Paolo din Roma... CIA "a incercat sa insceneze Bulgariei o tentativa de asasinat asupra Papei Ioan Paul al II-lea"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x