De fiecare dată când faci gogoși, parcă nu ies la fel de pufoase și aromate ca la gogoșerie. Ba sunt arse pe o parte, ba pe cealaltă, iar interiorul are mai multe bule de aer, decât aluat.
Rețeta nostră de gogoși este absolut delicioasă și aromată, iar interiorul este extrem de pufos și moale.
Ingrediente pentru cele mai gustoase și pufoase gogoși
- 500 g făină;
- 300 ml lapte;
- 50 g unt topit sau ulei;
- 40 g zahar;
- 10 g drojdie uscată;
- 2 ouă;
- 1 gălbenuș;
- esență de vanilie;
- coaja de la o lămâie;
- un vârf de sare.
Cum preparăm gogoșile ca la gogoșerie
- Cernutul făinii de cel puțin 3 ori este unul dintre secretele ce stau la baza unor gogoși pufoase la interior și crocante la exterior. Așadar, cernem făina de 3 ori, după care adaugăm zahărul și drojdia uscată;
- Omogenizăm ingredientele solide și adăugăm cele două ouă, împreună cu laptele ușor călduț;
- Incorporăm toate ingredientele și frământăm prin aducerea de pe margini spre centru a făinii;
- Aluatul rezultat trebuie să fie moale și ușor lipicios;
- Adăugăm treptat untul topit în aluat, prin mișcare regulate, fără să folosim forța;
- După ce am incorporat untul topit, împăturim aluatul într-o folie alimentară;
- Lăsăm aluatul la crescut lângă o sursă de căldură, pentru aproximativ 25-30 de minute;
- După ce aluatul și-a dublat volumul, presărăm făină pe blatul de lucru, și rupem din aluat biluțe pe care le modelăm în palme;
- Punem suficient ulei în tigaie pentru ca biluțele nostre să plutească. Noi folosim tigaia Regis Stone Copper Pans. Este suficient de adâncă și menține temperatura ideală pentru gătit. Gogoșile vor avea o culoare aurie, iar interiorul va fi bine pătruns;
- Scoatem biluțele pe un șervețel absorbant pentru a îndepărta excesul de ulei.
Poftă bună!