- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Planeta noastră este plină de mistere și ciudățenii pe care cu siguranță nu le vom putea afla, chiar dacă am trăi 9 vieți. Cu toate acestea, este bine să știm câteva lucruri esențiale și interesante despre planeta noastră pentru a nu ne face de râs atunci când ieșim în public.
Știai că:
1. Deşertul Sahara acoperă o treime din continentul african.
2. Primul transplant de inimă a fost făcut pe continentul african în 1967 de către profesorul Christiaan Barnard. Pacientul a trăit doar 8 zile după intervenţie.
3. Cea mai mare celula a corpului este ovulul, iar cea mai mică spermatozoidul.
4. Vârful Everest este cel mai înalt de pe Pământ doar în cazul în care măsurătoarea se face de la nivelul mării. Puţini ştiu însă, că mai există o modalitate de calcul: cea care începe din centrul Pământului. În acest caz, vârful Everest este surclasat la înălţime de un vulcan din Ecuador: Muntele Chimborazo.
În măsurătorile care pornesc de la nivelul mării, Everestul atinge 8.848 metri înălţime, cu mult peste Chimborazo, care se ridică până la 6.263 metri deasupra mării. Dar dacă măsurătoarea începe din Centrul Pământului, Chimborazo depăşeşte Everestul cu 1.811 metri.
5.Islandezii nu au nume de familie, așa cum se întâmplă în restul lumii. În buletin, pe lângă prenume, apare numele tatălui la care alătura sufixul -son(daca e vorba de un baiat) sau -dottir (daca este vorba de o fată). Astfel, numele unui bărbat numit Thor Sigurdsson înseamnă ca e Thor, fiul lui Sigurd.
6. Homosexualitatea a fost considerată boală psihică până în anul 1973.
7. Strănutul iese din gură cu o viteză între 110-160 km/h.
8. Până în secolul XXI, în lumea modei nu exista concepția de „model” sau „manechin”, de aceea designerii erau nevoiți să utilizeze păpuși mici, pentru a-și etala creațiile.
9. Francezul Michel Lotito a mâncat, într-un an, 128 de biciclete, 15 cărucioare de supermarket, 6 candelabre şi 2 perechi de schiuri. El este cel mai faimos om mâncător de metale din întreaga istorie, cunoscut și sub numele de “Monsieur Mangetout”, adică “Domnul Mănâncă Tot”. El a murit în iunie 2007 la vârsta de 57 de ani, dar, în timpul vieţii sale, domnul Lotito a mâncat absolut tot, de la becuri, biciclete, până la un avion Cesna 150. Pe parcursul anilor în care a trăit, se estimează că “Domnul Mănâncă Tot” a consumat numai puţin de 9 tone de metal!
10. Chinezul Dong Changsheng a reușit să deplaseze un avion care cântărea peste 500 kilograme pe distanță de 5 metri, în mai puțin de un minut.
FOTO| El este românul care a șocat o lume întreagă! Spune că este VAMPIR, bea sânge uman și doarme într-un sicriu ”Clanu... Avertisment ONU fără precedent: „Următorii ani sunt cei mai importanţi din istorie”. Ce se întâmplă în România...