Antena Căutare

10 minuni ale lumii despre care nu stiai!

Planeta noastra este plina de fenomene naturale si geologice extrem de uimitoare si de frumoase. Iata 10 minuni ale lumii mai putin cunoscute!

1. Pamukkale, Turcia

In turca, Pamukkale inseamna "castelul din bumbac". Acest loc inedit se gaseste langa ruinele orasului antic Hierapolis. Situl cuprinde travertine si izvoare calde. Travertinele au o forma concentrica si ofera un aspect ireal locului.

2. Turnurile de gheata de pe Muntele Erebus, Antarctica

Muntele Erebus este unul dintre cei mai mari vulcani activi de pe Pamant. Acesta atinge o inaltime de 4000 de metri. In centrul vulcanului se afla un lac imens de lava. Gazele fierbinti se inalta prin fisurile din roci oferind un peisaj inedit.

3. Gheizerul Fly, Statele Unite ale Americii

Acest loc pare a fi rupt de pe alta planeta sau dintr-un film SF. Gheizerul se afla in valea Hualapai, din statul american Nevada. In 1916, proprietarii terenului au dori sa gaseasca apa subterana, pentru a transforma zona desertificata intr-un teren agricol. Totusi, in timpul forajelor, a fost lovit un bazin de apa geotermala, iar rezultatul a fost acest gheizer.

4. Pietrele de la Kasha Katuwe, Statele Unite ale Americii

Sunt niste formatiuni rezultate in urma unei eruptii vulcanice de acum 6-7 milioane de ani. Rocile pot atinge intre 30 si 1200 de metri inaltime.

5. Valea Lunii, Argentina

Valea Lunii reuneste formatiunii geologice cauzate de eroziunea vantului. Valea a fost candva un teren extrem de fertil, insa azi a devenit un desert intins. Aici s-au gasit cele mai multe fosile de animale preistorice.

6. Danxia, China

Aceasta forma de relief este un fenomen extrem de rar. Danxia inseamna "nor rosu", si este o formatiune compusa din roci nisipoase rosiatice.

7. Poco Encantado, Brazilia

Este un bazin gigantic care are 120 de metri adancime. Apa de aici este transparenta incat fundul bazinului este vizibil de sus.

8. Padurea de piatra, China

Este un exeplu impresionant de topografie carstica. Rocile sunt din calcar si s-au format datorita eroziunii apei.

9. Wulingyan, China

Aceasta minune geologica este compusa din peste 3000 de formatiuni din calcar. Aici se gasesc numeroase cascade si una dintre cele mai mari cascade din Asia.

10. Salar de Uyuni, Bolivia

Este un imens desert din sare. Aici se gasesc lacuri in culori ciudate cauzate de depozitele de minerale. Se estimeaza ca aici exista 10 miliarde de tone de sare.

Vezi si GALERIA FOTO de mai jos!

Sursa / FOTO: oddee.com

FOTO! In Siberia, cainii se lupta cu ursii polari pentru a-si proteja stapanii... FOTO! Cele mai frumoase sculpturi in nisip...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x