Antena Căutare

35 de curiozități despre Japonia: sigur nu le știai pe unele

Japonia (în japoneză nippon, sens literal: „originea soarelui”) este o țară insulară din Asia de Est, situată pe un lanț de insule aflate între Oceanul Pacific și Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeană.

Japonia (în japoneză nippon, sens literal: „originea soarelui”) este o țară insulară din Asia de Est, situată pe un lanț de insule aflate între Oceanul Pacific și Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeană.

1. În japoneză, Japonia se traduce nippon, ceea ce înseamnă „Țara soarelui răsare”. Cândva s-a crezut că Japonia este prima țară în care se vede răsăritul.

2. La sfârşitul secolului XIX, în Tokyo erau aproximativ 40.000 de ricşe, iar în prezent 60.000 de taxiuri, mai multe decât în oresele: Paris, Londra şi New York la un loc.

3. Jocul de Sumo în Japonia este vechi de peste 1500 de ani. Un jucător cântărește mai mult de 300 de kg. Luptătorilor de sumo mai tineri li se cere în mod tradițional să-i spele pe cap pe luptătorii mai în vârstă. Luptătorii de sumo nu au voie să îşi taie părul, să conducă maşina şi sunt obligaţi să doarmă după masa de prânz

Articolul continuă după reclamă

4. Sondă spaţială japoneză Hayabusa este singura care a reuşit să aterizeze pe un asteroid şi să se întoarcă pe Pământ.

5. Japonezii sunt cei mai bineveniţi turişti din lume pentru că sunt: politicoşi, nu sunt gălăgioşi, sunt calmi chiar şi când întâmpina greutăţi şi nu se plâng.

6. A te închina e o formă de artă în Japonia, copiii fiind învăţaţi să-şi încline capul la intrarea în şcoală. Durata şi unghiul de înclinare al corpului, atunci când japonezul salută, variază în funcţie de persoană căreia i se adresează.

7. În Japonia nu se dă bacşiş la hotel, taxi sau restaurant, și nu se mănâncă pe stradă.

8. Japonezii când intră la toaletă schimbă papucii de casă cu cei speciali pentru toaletă. A folosi aceeaşi papuci e un semn de proastă creştere!

9. Prin faptul că japonezii sorb supa destul de gălăgios arată aprecierea şi respectul faţă de gazdă.

10. Japonezii acorda o mare importanţă informțiilor despre vreme, iar studiile referitoare la climă sunt de o mare acurateţe, astfel că, atunci când se anunţă ploaie, niciun japonez nu îşi uită umbrela acasă

11. Steagul naţional japonez se numeşte “hinomaru” şi înseamnă “cercul soarelui”?

12. În şcolile japoneze nu există femei de serviciu, curăţenia făcându-se deopotrivă de către elevi şi profesori.

13. Teritoriul Japoniei este mai mare decât al Germaniei şi aproape egal cu cel al Italiei. Populaţia Japoniei de 125 milioane de locuitori este cu puţin mai mică decât cea a Rusiei. Cea mai mare insulă din Japonia este Honshu, urmată de Hokkaido şi Kyushu.

14. Japonezii folosesc sintagma “te iubesc”, formată din substantivul “ai – “dragoste” şi verbul auxiliar “suru – “a face” foarte rar, pentru că nu obişnuiesc să-şi exprime sentimentele în mod direct. Au credinţa că aceasta se dovedeşte prin bună purtare faţă de celălalt. Când îşi pun totuşi sentimentele în cuvinte, atunci preferă să folosească expresia “suki desu” care se traduce: “îmi placi”.

15. În Japonia, pantofii purtaţi în exterior sunt în general descălţaţi la intrare. Este necesar să pui pantofii unul lângă celălalt atent. Membrii familiei îşi pun pantofii în „getabako” (un cuier de pantofi sau dulap).

16. Peste jumătate dintre victimele tsunami-ului uriaş ce a lovit Japonia pe 11 martie aveau peste 65 de ani.

17. În Japonia se comercializează şi pepeni verzi pătraţi. Ei sunt de fapt pepeni verzi obişnuiţi,crescuţi în cutii pătrate pentru a fi depozitaţi mai uşor. Preţul lor este totuşi de 3 ori mai mare decât ai pepenilor verzi obişnuiţi.

18. Titlul de cel mai bătrân om din lume a fost deţinut de japonezul Shigechiyo Izumi. Acesta a fost “încoronat” pe 16 noiembrie 1976 şi a deţinut recordul până în momentul morţii, în 21 februarie 1986, pe o perioadă totală de 3.384 zile.

19. În Japonia se află cea mai mare zonă urbană din lume. Aglomerarea metropolitană din jurul capitalei Tokyo se afla pe primul loc în lume ca număr de locuitori, începând din anii 1950.

20. Carnea de cal este considerată o delicatesă în Japonia. Aceasta este tăiată în bucăți subțiri și mâncată crudă.

21. În Japonia este considerat nepoliticos să rupi ambalajul unui cadou.

22. Japonia este singura țară atacată cu o armă nucleară.

23. În Japonia, pisicile negru sunt considerate purtătoare de noroc.

24. Majoritatea telefoanelor mobile vândute în Japonia sunt impermeabile deoarece tinerii japonezi le folosesc chiar și în duș.

25. Floarea de cireș (sakura) este floarea națională a Japoniei.

26. În fiecare primăvară, Japonia are un festival care celebrează penisul și fertilitatea feminină, numit Kanamara Matsuri.

27. Japonia are peste 3.000 de restaurante McDonalds, mai mult decât orice țară din Statele Unite.

28. Japonia are a doua cea mai scăzută rată de omucideri din lume, însă din păcate, are o rată mare a sinuciderilor. Pădurea Aokigahara, situată la baza muntelui Fuji, este al doilea cel mai populat loc din lume pentru sinucider, după podul Golden Gate din San Francisco, SUA.

29. În Japonia este acceptabil să iei un pui de somn la muncă.

30. Nici până astăzi Japonia și Rusia nu au semnat un tratat de pace după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial din cauza unei dispute asupra isulelor Kurile.

31. Cea mai mare comunitate de japonezi din afara Japoniei este în Brazilia.

32. Japonia este cel mai mare producător de automobile din lume, iar compania japoneză Toyota este al treilea cel mai mare producător auto din lume.

33. Japonezii au mai multe animale de companie decât copii.

34. Japonezii au o rata mai mică a natalității. Sunt vândute mai multe scutece pentru adulți decât pentru copii.

35. Japonia are aproximativ 5,5 milioane de distribuitoare automate, cu unu pe aproape fiecare colț de stradă. Există automate care vând bere, cafea, țigări, vin, prezervative, orez, umbrele, hârtie igienică, becuri, ouă proaspete etc.

Ea este regina din Constanța. Românca în fața căreia Madonna, Rihanna sau Beyonce nu au niciun cuvânt de spus... O femeie de 72 de ani: membra unei rețele de trafic de droguri prinsă împreună cu alte 12 persoane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x