5 locuri misterioase din lume la care NU vom putea ajunge niciodată! Accesul la ele este STRICT INTERZIS

 
+5 click pentru
galerie

1.Camera  misterioasă care păstrează rețeta secretă a faimoasei băuturi Coca Cola

Formula secretă a băuturii Coca-Cola a fost creată în 1886 de John S. Pemberton și a fost ținută sub cheie de atunci și până în prezent. Este, de fapt, unul dintre cele mai bine păstrate secrete de pe planetă.

"Rețeta este cel mai bine păzit secret  al companiei noastre şi nu o să o dăm publicităţii. Este una dintre cele mai valoroase mărci din lume, oamenii sunt foarte interesaţi de ea", a mai declarat Kerry Tresler, purtătoarea de cuvânt a companiei.

2.Arhivele secrete ale Vaticanului

O vizită la arhivele secrete ale Vaticanului ar fi fost cu siguranță pe lista ,, must do” a fiecărui pasionat de istorie și antichitate, dar din păcate acesta rămâne un vis de neatins.

Numai un număr foarte mic de oameni de știință au putut ajunge la documentele valoroase din arhiva Vaticanului. Se spune că arhivele Vaticanului ascund o bibliotecă de 50 de km care adăpostește numeroase documente și secrete de stat.

3 Pine Gap

Pine Gap este numele utilizat în mod obișnuit pentru stația de urmărire prin satelit la 23799 ° S, 133.737 ° E, la aproximativ 18 km de sud-vest a orașului Alice Springs, în centrul Australia, Este operat atât în Australia, Marea Britanie și Statele Unite. Existența ei a devenit o parte esențială a economiei locale.

Este un echipament complex, cu opt cupole care protejează antenele și are peste 800 de angajați. Acesta este denumit oficial Fondul de apărare comună Pine Gap din anul 1988, cunoscut anterior drept setul de apărare pentru cercetare spațială. Personalul guvernului Statelor Unite de la Pine Gap este considerat ca fiind în mare parte de la Agenția Națională de Securitate și a agențiilor partenere de servicii subordonate, precum și a Agenției Centrale de Informații.

Accesul persoanelor din afară este STRICT INTERZIS.

4.Biserica Sfânta Maria din Sion din Aksum

Este cea mai cunoscută biserică din Etiopia. Poveștile spun că în biserică se păstrează Chivotul legământului, care a fost depozitat acolo de fiul lui Solomon. Conform Bibliei, este un obiect descris în Biblie care ar conține tăblițele de piatră cu Cele zece porunci primite de Moise pe muntele Sinai, toiagul lui Aaron și o cantitate mică de mană, hrana cu care s-ar fi hrănit evreii timp de 40 de ani în deșert.. În timp ce unii călugări trăiesc acolo pe post de gardieni, nimeni altcineva nu a intrat vreodată, ceea ce face dificilă cunoașterea adevărului.

5. Insula Ilha da Queimada Grande, numită și Insula Șerpilor

La aproximativ 150 de kilometri de coasta Braziliei găsim această insulă nelocuită, unde trăiesc mai mult de 2 mii de exemplare dintr-o specie de viperă numită Bothrops insularis, una dintre cele mai otrăvitoare din lume. Nu este necesar să ne întrebăm de ce este interzis accesul.

Ilha da Queimada Grande s-a desprins de continent în urmă cu 10.000 – 12.000 de ani, când nivelul apei a crescut. În timp, șerpii rămași pe insulă nu au mai avut acces la animale mari, însă au reușit să se adapteze, în prezent hrănindu-se cu larve sau păsări.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI