Antena Căutare

60 de ani de la primul volum Guinness World Records! Cum a luat naștere cea mai rapid vândută carte din lume

În urmă cu 60 de ani, a fost lansată prima carte care cuprindea diverse recorduri, din întreaga lume. Totul a început la inițiativa unui britanic.

În urmă cu 60 de ani, a fost lansată prima carte care cuprindea diverse recorduri, din întreaga lume. Totul a început la inițiativa unui britanic.

Sir Hugh Beaver, deținător al companiei producătoare de bere Arthur Guinness, a avut ideea de a aduna înt-o carte recorduri de toate felurile. În 1951, se afla la vânătoare cu niște prieteni, când, din discuție în discuție, s-a întrebat ”care este cea mai rapidă pasăre din Europa?”. Cum niciunul dintre ei nu a știut răspunsul, Beaver a început să se documente pe acest subiect. Însă nicio enciclopedia nu l-a luminat, așa că s-a apucat de studiat. Astfel, a ajuns să adune tot felul de informații despre recordurile de mărime, lungime, rezistență ale animalelor și păsărilor. Apoi, a abordat și alte domenii, cum ar fi cărțile și filmele.

Toate acestea au fost adunate într-un volum masiv, la care au colaborat și gemenii Norris și Ross McWhriter. Ei dețineau o întreagă arhivă cu articole din reviste și ziare vechi despre ciudățenii. Le-au redacatat și le-au adăugat volumului de 198 de pagini intitulat ”The Guinness Book of Records”, lansat în 1955. La scurt timp, cartea a devenit un best-seller în Marea Britanie.

Cititori din întreaga lume au început să trimită scrisori cu recorduri diverse, mai vechi sau mai noi, din domenii variate. Astfel, cartea a fost reeditată an de an.

Articolul continuă după reclamă

În 1975, Ross McWhirter a fost asasinat, în urma unui atentat IRA, însă Norris a continuat să lucreze la faimoasa carte. Între timp, a fost tradusă în 23 de limbi și a stabilit ea însăși un record, fiind cea mai rapid vândută carte din lume.

Astăzi, Guinness nu este numai o enciclopedie, sub emblema aceasta fiind deschise numeroase muzee.

Norris McWhirter trăiește și astăzi, continuând să editeze cele mai ciudate recorduri. Se spune că el ar fi memorat peste 15.000 de povești inedite.

Recorduri românești

România se află și ea în Cartea Recordurilor, mai mult în domeniul culinar: cea mai mare pâine, cea mai mare salată, cea mai mare pizza, cel mai lung cârnat.

Anul trecut, țara noastră a bătut recordul pentru cel mai mare steag din lume, eveniment organizat de Antena 3.

De asemenea, mai multe personalități autohtone au intrat în Guinness Book of Records. Primul 10 din istoria gimnasticii a fost obținut de Nadia Comăneci. Un alt record a fost stabilit de acrobata Corina Coloneu Moșoianu - un triplu șurub la bară mobilă, în 1984.

Pe 10 septembrie, Guinness World Records va lansa volumul ce va aniversa 60 de ani de la înființare, cu noi recorduri din întreaga lume.

Galerie FOTO! Primul hotel din Europa cu semne, indicații şi meniuri din TITLURILE unor MELODII CELEBRE... Îngheață sângele în tine! Uite cum arată PĂTUȚUL CONGELATOR cu ajutorul căruia îți păstrezi copilul MORT...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 16 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se încălzește ușor
Super Neatza, 16 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se încălzește ușor Joi, 16.01.2025, 08:40
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x