Antena Căutare

90 de ani de la naşterea lui Marilyn Monroe! ZECE lucruri inedite despre DIVA NEMURITOARE

Nu e nevoie decât să spui două cuvinte şi toată lumea se gândeşte la frumoasa blondă buclată, cu buzele roşii şi tenul alb, sex-simbolul anilor ’50-’60. Astăzi, ar fi împlinit 90 de ani. Marilyn Monroe rămâne în continuare una dintre cele mai carismatice dive de la Hollywood. Considerată sex-simbolul Americii până în zilele noastre, viaţa artistei a fost tumultoasă şi piperată de multe scandaluri

Nu e nevoie decât să spui două cuvinte şi toată lumea se gândeşte la frumoasa blondă buclată, cu buzele roşii şi tenul alb, sex-simbolul anilor ’50-’60. Astăzi, ar fi împlinit 90 de ani. Marilyn Monroe rămâne în continuare una dintre cele mai carismatice dive de la Hollywood. Considerată sex-simbolul Americii până în zilele noastre, viaţa artistei a fost tumultoasă şi piperată de multe scandaluri

Iată câteva lucruri pe care nu le ştiai despre Marilyn Monroe:

1. Şi-a schimbat numele de mai multe ori. Numele care apărea în certificatul de naştere era Norma Jeane Mortenson, dar a fost botezată cu numele Norma Jeane Baker; a făcut modeling fiind cunoscută sub numele de Mona Monroe şi Jean Norman şi şi-a schimbat legal numele în Marilyn Monroe în 1956, când era deja un star.

Articolul continuă după reclamă

2. Marilyn i-a obținut faimoasei cântărețe de jazz Ella Fitzgerald primul mare contract promiţându-le patronilor unui bar celebru că va sta în primul rând timp de o săptămână, la toate concertele muzicienei.

3. A fost prima femeia care a apărut în primul număr al revistei Playboy în 1953.

4. Marilyn nu şi-a cunoscut tatăl şi avea o fotografie cu el în care semăna foarte bine cu actorul Clark Gable. Ea îl plăcea foarte mult pe Clark şi fiind foarte tânără spera ca actorul să fie tatăl ei. Când Clark a murit, Marilyn a plâns două zile non-stop.

5. În timpul căsătoriei ei cu Arthur Miller, Marilyn Monroe a încercat să aibă copii, dorind cu disperare să devină mamă. Din păcate, a avut o sarcină extrauterină şi a suferit şi un avort spontan.

6. Arhtur Miller i-a compus rolul lui Marilyn pentru “The Misfits”, acesta reprezentând un cadou de Ziua Îndrăgostiţilor. Deşi actriţa ura acel rol, criticii spun că este cea mai bună interpretare din cariera lui Marilyn.

7. În piesa “After the Fall”, 1964, Arthur Miller dezvăluie portretizează câteva perioade din căsătoria lui cu Marilyn Monroe.

8. Faimoasa rochie pe care a purtat-o Monroe atunci când a cântat “Happy Birthday Mr. President” a fost acoperită cu 2.500 de pietre preţioase şi era atât de strâmtă, încât a trebuit să fie cusuta pe ea.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

9. Unul dintre trucurile ei de frumusețe era să se dea cu ulei de măsline pe față ca să se protejeze de mediul poluat.

10. Monroe l-a rugat pe impresarul ei, Joe DiMaggio, să lase flori la mormântul ei dacă ar fi murit înaintea lui. DiMaggio şi-a ţinut promisiunea, ducând sute de trandafiri de câte trei ori pe săptămână la mormântul ei, pentru o perioadă de mai mult de douăzeci de ani.

Marilyn Monroe a murit la doar 36 de ani, când cariera ei abia începea. La data de 5 august, 1962, Marilyn Monroe a fost găsită moartă în apartamentul ei de pe 12305 Fifth Helena Drive din, Brentwood, Los Angeles, California. Motivul morţii ei încă rămâne o contradicţie pentru multe persoane.

Diva a fost înmormântată purtând o rochie de culoarea verde măr, semnată Pucci. Era una dintre rochiile ei favorite, fiind fotografiata în ea la o conferinţă de presa din Mexico City, în februarie 1962.


Atenție la CELE TREI ZILE! Ce se va întâmpla pe 6.06, 16.06, 26.06. Nu s-a mai întâmplat niciodată așa ceva... Imaginile momentului! Au găsit lada unui ofițer german, veche de 75 de ani. Când au deschis-o au rămas fără cuvinte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților Miercuri, 26.06.2024, 14:15
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x