Antena Căutare

A dispărut în 1996, când avea doi ani, și nu a mai fost găsit niciodată! Astăzi a apărut pe monedele de doi euro din Belgia!

„L-am văzut ultima oară pe Liam în acea zi de vineri, pe 3 mai 1996.  Era în jur de ora 17:00, când a dispărut din viața mea. Fiul meu nu avea decât doi ani și două luni”, este mărturisirea lui Dirk Van den Brande, tatăl unuia dintre cei mai căutați copii din lume. Un copil care a dispărut de acasă acum douăzeci ani și a cărui figură a devenit atât de cunoscută în țara sa natală, Belgia, încât apare pe monedele de doi euro.

L-am văzut ultima oară pe Liam în acea zi de vineri, pe 3 mai 1996. Era în jur de ora 17:00, când a dispărut din viața mea. Fiul meu nu avea decât doi ani și două luni”, este mărturisirea lui Dirk Van den Brande, tatăl unuia dintre cei mai căutați copii din lume. Un copil care a dispărut de acasă acum douăzeci ani și a cărui figură a devenit atât de cunoscută în țara sa natală, Belgia, încât apare pe monedele de doi euro.

O inițiativă - în semn de solidaritate față de cazul ultramediatizat, dar și de sprijin a persoanelor dispărute, - a Băncii Naționale a Belgiei. Este pentru prima dată în istorie când un om obișnuit apare pe o monedă, și nu o personalitate. Astfel, primele monede de 2 euro, care, în loc de a avea profilul obișnuit al Regelui Filip îl înfățișează pe Liam Van den Brande, au intrat deja în circulație.

Tatăl lui Liam a fost profund emoționat de gestul Băncii Naționale a țării sale. "Sunt fericit că imaginea Liam apare pe o monedă, astfel încât să nu poată fi uitat”, e tot ceea ce a mai putut rosti părintele cu lacrimi în ochi.

Monedele au început să circule începând cu data de 25 mai, „Ziua Mondială a Copiilor Dispăruți”. Ideea ca figura lui Liam să o înlocuiască pe ce a Regelui Filip pe 1,020,000 de monede a aparținut Organizației Europeane ”Child Focus”, în speranța că va fi ca un apel de alarmă asupra fenomenului de dispariție a copiilor.

O zi blestemată, în care doi părinți nu și-au mai găsit băiețelul acasă

Liam a rămas în grija bunicii sale, pentru că părinții îl iubeau atât de mult pe micuț, încât nu au avut încredere să angajeze o dădacă. De două luni, cei doi își reluaseră serviciul, iar zilele păreau trase la indigo: plecau dimineața de acasă, nu înainte de a-și lua rămas-bun și de a-l pupa pe micuț, iar seara îl găseau fericit fie jucându-se în curte cu bunica, fie în fața unui televizor deschis pe un program de desene animate.

În acea zi de final de săptămână, lucrurile nu au mai stat așa. Au găsit-o pe bunică singură și alarmată, căutându-și cu disperare nepoțelul. Ipotezele nu erau prea clase. Femeia a găsit ușa și poarta deschise după ce a fost plecată pentru câteva minute la bancă.

Era sigură că le-a lăsat închise. De altfel, nici nu-l lăsase pe Liam singur în casă, ci alături de verișorul său, Mike, „un pic mai mare”. Ultimul le-a declarat anchetatorilor că a văzut „un bărbat cu barbă” în curte.

Semnalmentele oferite nu i-au ajutat prea mult pe polișiști. În cele din urmă, psihiatrul care a vorbit cu Mike a ajuns la concluzia că băiețelul a inventat povestea cu „bărbatul cu barbă”, o tendință frecventă în rândul copiilor mici.

Două decenii de căutări, niciun indiciu despre ceea ce s-a întâmplat

Au urmat 20 de ani de căutări. Deși ancheta a fost în desfășurare în tot acest timp, iar anchetatorii nu au clasat cazul, nu au găsit nici o urmă sau indiciu despre ceea ce s-a întâmplat în acea zi de mai.

În ultimii ani, odată cu avansarea tehnologiei, investigatorii au recurs la metode moderne de reconstituire a figurii celui dispărut în 1996. Astfel, au creat afișe și postere a figurii actualizate a lui Liam, încercând să ghicească cum ar fi arătat la 22 de ani.

Un alt caz tras la indigo: Madeleine McCann

Maddie, fetița unor americani, a dispărut la 3 mai 2007, la câteva zile după ce a împlinit vârsta de patru ani, din apartamentul de la Praia da Luz, în sudul Portugaliei, unde familia sa îşi petrecea vacanţa, în timp ce părinţii săi se aflau la restaurant. Nici până astăzi, cazul nu afost soluționat.

Surse: archyworldys.com, deredactie.be

O britanică a consumat 20 de energizante pe zi, timp de patru ani! Medicii au fost șocați când au descoperit ce avea fem... S-a născut cu o boala rară de piele şi i se spunea "fata dalmațian"! Cum arată acum, după 19 ani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x